Топ 10 найкращих міст для подорожей Україною

Якщо плануєте подорож Україною та бажаєте залишити в спогадах лише яскраві враження про українські міста, пропонуємо підбірку з 10 найкращих міст України. Ці міста — справжнє відображення культури українців, їх запалу, майстерності та таланту. Пам’ятки цих міст зможуть багато розповісти про минуле, а сучасні споруди та благоустрій, покажуть рівень сучасної культури, що не поступається багатьом європейським країнам.

Кам’янець-Подільський

Кам’янець-Подільський

Кам’янець-Подільський — історичне місто, яке приємно вражає кількістю історичних пам’яток. Прогулянки містом дозволять дізнатись про різноманітні історичні події, відчути неповторну атмосферу середньовіччя та помилуватись красою культурної спадщини міста.

В Кам’янець-Подільську знаходиться одне з 7 чудес України — заповідник «Кам’янець», національний пам’ятник Турецький бастіон, Гончарна вежа, сходи Фаренгольца, Вірменський колодязь та величезна кількість храмів різних історичних епох. Місто подарує безліч приємних спогадів, про які можуть нагадати не лише фото, а й придбані на сувенірному ринку авторські роботи.

 

Київ

Київ

Гомінливий Київ — сучасне гарне місто, яке здатне причарувати та захопити своїм бурхливим та стрімким життям. Величні хмарочоси підкреслюють стрімкий розвиток технологій, незвичні форми споруд  розповідають про можливості конструктивних рішень, а квітучі яскраві клумби піднімають настрій перехожих у парках та на центральних вулицях. 

Старовинна частина Києва ще й досі прикрашена віртуозними роботами архітекторів різних епох. Золоті Ворота нагадують про часи правління Ярослава Мудрого, Києво-Печерська Лавра — центр розповсюдження православної віри з часів існування Київської Русі, а будинок з химерами — еталон сміливих ідей творчих архітекторів.

Львів

Львів

Одне з найгарніших міст, яке надихає та просто вражає своєю самобутньою культурою та красою — Львів. Тут кожна вуличка, навіть будинок — свідок історичних подій, який має власну захоплюючу історію. Львів – ідеальне місце для подорожей творчих людей, які знайдуть тут унікальну надихаючу атмосферу, побачать неймовірно гарну стародавню архітектуру та зможуть гарно відпочити в одній із чисельних колоритних кав’ярень

Харків

Харків

Харків — одне з найгарніших міст України, відоме величезною кількістю учбових закладів та гарними затишними парками. Тут збудовано перший радянський хмарочос, який на початку ХХ ст. повинен був стати однією з найбільших споруд в СРСР. 

Харків — не лише колишня столиця України, це символ стійкості та незламності духу українського народу, який, попри будь-які труднощі, готовий стояти до кінця.

Одеса

Одеса

Сонячна Одеса — колоритне місто з відтінком гумору, яке привітно зустрічає своїх гостей кожного року. Тут приємно не лише прогулюватись по набережній Чорного моря, але й проводити вечори в атмосферних кафе, поглядаючи на відблиски сонця чи зорь у морській воді.

Не менш цікава та гарна Одеса з історичної точки зору. В місті побудовано чимало видатних пам’яток архітектури, які й досі викликають захват у сучасників: Одеський оперний театр, Потьомкінські сходи, Дерибасівська вулиця, Воронцовський та Шахський палаци, Спасо-Преображенський собор та Пасаж.

 

Ужгород

Сучасний Ужгород — місто романтики, культурної спадщини та духовного життя. Багатонаціональна культура проживаючих тут в різні часи народів наклала свій відбиток на архітектуру та різної віри храмів, які мирно співіснують протягом століть.

Компактний Ужгород розділений на дві частини: «Старе» та «Нове місто». Це дозволяє кожному мандрівнику порівняти контраст між самобутньою західною історією та сучасністю, відображеною у багатоповерхових будівлях.

Милуючись красою найдовшої в Європі алеї Ужгорода, фотографуючись на фоні квітучих сакур, не забудьте завітати до гордості міста – Ужгородського замку чи найголовнішого храму — Хрестовоздвиженського собору.

Переяслав-Хмельницький

Переяслав-Хмельницький — місто-музей, в якому формувалась українська культура та національність. Дивовижно, але в цьому невеликому місті, з населенням 30 тис. чол., знаходиться 25 музеїв. Їх унікальність в тому, що всі вони є частиною Національного історико-етнографічного заповіднику «Переяслав». Лише за рік він приймає близько 300 тис. відвідувачів, які хочуть побачити сотні пам’яток історії та архітектури, дізнатись про історію різноманітних предметів музейного значення та відчути гордість за національне надбання України.

Тут свого часу проводив час Т. Шевченко, який під час гостювання склав свій відомий вірш «Заповіт». В місті народився архітектор В. Заболотний, який приймав участь у проектуванні Верховної Ради. Для письменника Шолом-Алейхема Переяслав-Хмельницький став батьківщиною, місцем, де він народився у родині дрібного крамаря.

Чернівці

Чернівці

Чернівці — місто, в яке легко закохатись, бо лише тут ти відчуваєш себе не просто частиною великої історії України, а мандрівником, що тимчасово потрапив до справжнісінького Відня. Його пам’ятки архітектури вражають та надихають, проте Чернівці більш відомі величезною будівлею колишньої резиденції митрополитів Далмації та Буковини, побудованої за проектом Йозефа Главки. Зараз це корпус Чернівецького університету, де активно проводиться навчання та екскурсії для мандрівників.

Відчути справжню неповторність міста дозволить прогулянка вулицею Кобилянської, де кожна споруда відрізняється своїм архітектурним стилем та віком будівництва.

Вінниця

Вінниця

Вінниця — сучасне місто, яке приваблює затишною атмосферою та цікавими пам’ятками. Гуляючи вулицями тут можна побачити декілька унікальних архітектурних пам’яток, аналогів яких ще немає у світі: музей-садиба Пирогова, світломузичний фонтан Рошен, колишня ставка Гітлера, 28-метрова водонапірна вежа-музей. Не менш цікаві скульптури різних майстрів, які прикрашають вулиці й вулички міста.

Для тих, хто хоче поринути в минуле, варто завітати у Європейський квартал — Єрусалимка, де безліч стареньких будівель прикрашені розкішними орнаментами з цегли та незвичною кладкою стін.

Не маєте достатньо часу для прогулянки Вінницею, тоді не оминіть в Центральному міському парку «Міні-Вінницю», де представлені найбільш видатні споруди та будівлі міста у мініатюрі.

Мукачево

Мукачево — закарпатське містечко, де відпочинок принесе насолоду не лише взимку, але й в теплу пору року. Тут завжди затишно та гарно. В оточенні зелені та живописної природи мимоволі відпочиваєш думками та насолоджуєшся краєвидами. Проте відоме Мукачево не лише природньою красою, а й пам’ятками архітектури. Серед них найбільш відомі та відвідувані туристами: замок Паланок,  палац Ракоці, ратуша, собор св. Мартини, Реформаторська церква та ін.

Мандрівка Мукачевом обов’язково принесе приємні спогади, якщо завітати до місцевих крамниць та кав’ярень. З гарним настроєм можна продовжити мандрівку вулицями міста у пошуку міні-скульптур та найбільш видатних пам’ятників. Як би не проводили ви час у Мукачево, ви запам’ятаєте його лише з позитивної сторони.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.