Маршрут вихідного дня восени: романтична Рівенщина

Осінній вихідний день варто наповнити чудовими спогадами про найгарніші місця Рівенщини. На це не варто витрачати декілька днів, можна встигнути ознайомитись з декількома локаціями всього за одну поїздку!

Маршрут вихідного дня: Київ — ДубноТараканівКлевань — Київ

Тривалість поїздки: 1 день

 

Історичні прикраси Дубно

Місто Дубно знаходиться в майже 376 км від Києва. Тому, щоб встигнути здійснити весь маршрут за день, варто виїхати рано вранці.

Дубно

Фото з сайту dubno.rayon.in.ua

Дубно — старовинне місто, яке відоме Замковим комплексом, що входить до 7 чудес України. Раніше він включав могутній бастіон, один з найстаріших палаців країни — Острозький палац, а також замки Острозького та Любомирського. Після Другої світової війни комплекс зазнав значних руйнувань, проте і досі є популярним туристичним місцем.
Дубно має багато цікавих історичних пам’яток, тому, для тих, хто має достатньо часу, можна маршрут подовжити на два дні, щоб краще ознайомитись з гарним містом та його історією.

 

Тараканів та його таємниці

Всього через 8 км від Дубнівського замку знаходиться невеличке селище Тараканів. І хоча на перший погляд воно нічим не відрізняється від багатьох українських селищ, проте саме тут був зведений Тараканівський форт. Його міцні бетонно-земляні укріплення височіють на високими деревами, нагадуючи сучасникам про величну оборонну споруду, зведену тут у ХІХ ст. Будівля знаходиться у напівзруйнованому стані, проте вона все ще нагадує про протистояння двох могутніх імперій, що намагались ухопити якомога більший шмат українських земель.

Тараканів форт

Фото з сайту rivne.media

Це місце не для слабких духом, адже місцеві жителі розповідають, що зруйнованими коридорами й досі блукають привиди вояків, що приймали участь у захисті форту. Історики ж стверджують, що на території форту є багато активних пасток. Потрапивши в таку пастку, людина подає в підземну яму. Крім того, в часи Другої світової війни підземні приміщення для катувань та експериментів над людьми використовували німці. Тому не варто блукати лабіринтами коридорів самостійно, щоб не загубитись або не зустріти щось потойбічне.

 

Романтична та загадкова Клемань

 

Наступний пункт маршруту — смт. Клевань, що знаходиться за 80 км. Від Тарканівского форту. Невеличке селище міського типу з’явилось на Рівненщині ще в ХІІ ст. Проте його розквіт та забудова активно розпочались із переїздом до цих земель сім’ї князя Чортирийського. Він звів тут розкішний замок та Благовіщенський костел, які і досі зберіглись до наших днів.

Якщо вірити легенді, саме через прокляття замок Чортирийського став занедбаними руїнами, які з кожним роком руйнуються під впливом природи. Лише Благовіщенський костел зміг уцілити та пережити важкі часи, залишаючись діючим попри роки занепаду.

Тонель кохання Клевань

Фото з сайту www.facebook.com

Завершальним пунктом маршруту є неймовірно гарний Тунель кохання, створений природою та людським фактором. На шляху від Клемані до селища Оржев потяг промислового поїзду утворив справжній тунель, оповитий пагонами дерев та кущів. Довжина тунелю — близько 4 км. Це справжній тунель кохання, оскільки лише закохані пов’язують тут на деревах різнокольорові стрічки, що символізує міцність їх кохання. Так існує легенда, що, якщо закохані пройдуть весь тунель, то здійсниться їхнє бажання.

Отже, якщо ви готові до пригод та розкриття найдивовижніших таємниць, обирайте маршрут та рушайте в дорогу!

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.