Маршрут вихідного дня взимку: чарівна Полтавщина

Гостинна Полтава — духовна столиця України, місто натхнення та чарівності. Своєю красою вона надихає творчих людей, відволікає від буденності та дарує можливість відчути унікальний український колорит. Якщо хочете гарно провести вихідний, сплануйте свій маршрут вихідного взимку у чарівну Полтаву!

 

Маршрут вихідного дня взимку з Києва в  Полтаву

Від центральної залізничної станції Києва до Полтави можна дістатись майже за 3 години. Подолати весь шлях на авто можна за 4 години.

Завітавши до Полтави, неодмінно дізнайтесь більше про її історію, походження, про найцікавіші пам’ятки архітектури та культуру. Розпочати знайомство можна з найбільшої та найгарнішої площі міста — Кругла площа. Тут ви побачите красу Корпусного саду та згадати минуле, стоячи біля монументу слави.

Вразять неординарністю архітектурного рішення, живописністю навколишньої місцевості — Біла альтанка та Хрестовоздвиженський монастир. Напівкругла колонада із восьми білосніжних колон встановлена на честь Полтавської битви, у місці де ще до ХІХ ст. височіли могутні стіни Полтавських фортеці.

Зробіть неймовірно гарний фотознімок на Полтаву з гори Іванової гори, завітайте до музею Котляревського та неодмінно загадайте бажання біля пам’ятника полтавській галушці.

Бажаєте побачити найважливіші місця та історичні пам’ятки Полтави, тоді варто сходити на Поле Полтавської битви, побачити пам’ятник Петру І, поставити свічку у Сампсонівській церкві та помилуватись красою Успенського собору.

Успенський собор Полтава

Фото з сайту www.facebook.com/pvp.poltava

Якщо подорожуєте з дітьми, тоді завітайте до резиденції Святого Миколая, який чекатиме на дітлахів з 19 грудня по 19 січня. В ТРЦ Екватор можна покататись на ковзанах або ж поїхати до справжньої гірськолижної траси, яка знаходиться в 14 км від Полтави, у с. Каменка.

Каменка_гірськолижна_траса

Фото з сайту www.facebook.com/SnowParkSpasKamenka

 

Незабутня полтавська кухня

Полтава славиться не лише гарними краєвидами та історичними пам’ятниками, це також місто з особливою українською кухнею. Верещака, картопляні лежні, лемішки, шулики медові з маком, завиванці та галушки — важко перерахувати усі смачні страви, які полонять серце і шлунок кожного, хто завітає у місто. Тому, обираючи маршрут вихідного дня взимку, обов’язково завітайте до місцевих ресторанів, щоб зігрітись та покуштувати славнозвісні галушки, пундики, мандрики чи найсмачніший український борщ.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.