Tickets [CPS] UA

Куди поїхати в листопаді в Україні: 10 ідей

Незважаючи на змінну погоду в листопаді, все-таки це чудовий час для відпочинку в будь-якому куточку України. Це може бути подорож до цікавого музею, незабутній пікник на живописній місцевості або ж участь у фестивалі в іншому місті. Варіантів чимало! Для тих, хто прагне незабутньо провести час та не знає, куди поїхати в листопаді, ми пропонуємо 10 ідей для гарного відпочинку в Україні.

 

1. «Ніч у Львові»

Романтичний Львів — ідеальний варіант подорожі для закоханих чи тих, хто прагне відпочити душею. Місто завжди радо вітає гостей, пропонуючи відпочинок у затишних кав’ярнях, вишуканих ресторанах чи незабутні екскурсії в музеях. Для самих вибагливих туристів тут традиційно, саме в листопаді, починається фестиваль «Ніч у Львові» — час нічних екскурсій та розваг. Сотні пабів, галерей та музеїв починають працювати у нічний час, даруючи неймовірні враження для львів’ян та гостей міста.

Нічний Львів

Фото з сайту nash.live

 

2.  Ужгород

Знаєтесь на вині чи прагнете здобути нові знання про виноробство? Тоді варто в третю неділю листопада поїхати до Ужгороду, де буде традиційно проходити щорічний фестиваль молодого вина «Закарпатський божоле». Протягом двох днів у вас буде можливість безкоштовно дегустувати декілька сортів молодого вина, виготовленого із класичних європейських сортів винограду. Така дегустація також не завадить зайвий раз ознайомитись з найгарнішими пам’ятками міста: Ужгородський замок, Закарпатський музей народної архітектури та побуту, Кафедральний собор або церква св. Ганни. Не менш цікавою стане прогулянка у пошуках міських мініатюр, які знаходяться в найнеочікуваніших місцях Ужгороду.

Осінній Ужгород

Фото з сайту viabona.com.ua

 

4.  Кам’янець-Подільський

Високі кам’яні стіни Кам’янець-Подільської фортеці, величність Домініканського монастиря св. Миколи, колорит дерев’яної Хрестовоздвиженської церкви, східні мотиви Турецького мінарету —  у Кам’янець-Подільську є багато цікавих історичних пам’яток архітектури. Проте місто може не лише зацікавити своїми величними пам’ятками та цікавою історією, але й ознайомити з найкращими фільмами 2021 року. З 18 по 20 листопада 2021 р. в місті, у Старій фортеці, проходитиме третій міжнародній кінофестиваль «Бруківка». Серед представлених кінострічок будуть обиратись найкраща соціальна реклама, найкращий художній професійний ігровий фільм, художній анімаційний фільми та художній аматорський ігровий фільм.

Нічний Кам’янець-Подільськ

Фото з сайту fonwall.ru

Відвідувачі кінофестивалю зможуть не лише побачити багато українських зірок, але й відвідати виставки, прийняти участь у майстер-класах та побачити музичний сюрприз від організаторів фестивалю.

 

4. Осінні розваги у Київській Русі

Київська Русь — місце, де оживає історія, де є можливість відчути козацький дух, побачити видовищні бої та майстерність верхової їзди козаків. Гуляючи вуличками Стародавнього Києва, мимоволі відчуваєш себе свідком історичних подій, що відбувались сотні років тому. Спеціально для гостей Київської Русі у листопаді організатори підготували нову програму «Богатирські забави у Древньому Києві». Такі видовищні вистави обов’язково залишать неймовірні спогади як у дорослих, так і дітей.

Київська Русь

Фото з сайту parkkyivrus.com

 

5.  Музей шоколаду в Одесі

Холодного осіннього ранку хочеться гарно провести час у теплому приміщенні кав’ярні із чашкою чаю, кави чи гарячого шоколаду. Саме для тих, хто полюбляє солодощі та шоколад є можливість не лише трохи зігрітись у сонячній Одесі, але й потрапити до музею шоколаду. Тут не лише пригощають гарячим шоколадом, але й проводять пізнавальні екскурсії про шоколад.

Музей шоколаду Одеса

Фото з сайту avto-tour.com.ua

У музеї шоколаду знаходиться близько 150 експонатів. Один з найбільших —  величезний шоколадний дракон. Вразить розмірами та оптичною ілюзією шоколадний торт, а шоколадні картини здивують своєю деталізованістю.

 

6.  Соляні шахти міста Соледар

Найкращий спосіб боротись з осінньою хандрою та застудами — прогулянка соляними печерами в м. Соледар. Ті, хто бував тут, часто порівнюють шахти з казковим палацом, де є майже все для оздоровлення, відпочинку та розваг.

Соляні шахти Соледар

Фото з сайту www.navkoloua.com

 Величезні коридори, неймовірні соляні експонати, вражаючи барельєфи із солі на стінах та багато чого цікавого чекає на кожного, хто захоче провести нетрадиційно свій відпочинок.

 

7.  Карпати

Активний відпочинок в Карпатах — вдалий вибір у будь-яку пору року. І якщо після спекотного літа ви прагнете першими побачити в Україні сніг, варто здійснити підйом на Говерлу, Хом’як, Петрос чи Поп Іван. Для всіх, хто полюбляє менш екстремальний відпочинок в листопаді, варто поїхати до Пневського замку, Манявського водоспаду, палацу графів Шенборнів, замку Сент-Миклош.

Листопад у Карпатах

Фото з сайту koruna.ua

Додайте подорожі романтики, обирайте їзду верхи, що додасть відпочинку незабутніх вражень. Прагнете відпочити не лише душею, але й тілом, тоді не забудьте замовити чани, які особливо приємно приймати у холодну пору року.

 

8. Національний історико-культурний заповідник Качанівка

Качанівка — унікальне місце, де знаходиться один з найбільших у Європі палацово-паркових ансамблів. На гостей чекають 430 гектарів паркової території та 120 гектарів території, що займають озера та ставки. Розкішні будівлі у стилі класицизм вражають своїми розмірами та гарним станом. Саме тут знаходився культурний центр, до якого належала більшість українських поетів та письменників.

Качанівка_осінь

Фото з сайту ru.wikipedia.org

І якщо вам хочеться відпочити від міської метушні, порибалити, поплавати на човні чи просто провести гарно час в тихій місцевості, варто приїхати до Качанівки до 15 листопада, до моменту завершення сезону екскурсій.

 

9. Аккерманська фортеця

Полюбляєте легенди та містичні історії? Тоді ідеальний варіант, куди варто поїхати в листопаді — Аккерманська фортеця. За легендою в одній з її веж була заживо замурована донька молдавського господаря, тому її називають Дівочою. А вночі в підземеллях фортеці можна зустріти істот, що нападають на людей. Хтось говорить, що це прибульці, інші вбачали в них полонених солдатів румунської армії.

Аккерманська фортеця

Фото з сайту planetofhotels.com

Ще одна з загадок фортеці — тетраксис, викладений на одній із веж. Дехто вважає, що це сліди від ядер від обстрілу, проте насторожує правильна трикутна форма, утворена 10 кам’яними ядрами. Існують версії, що це масонський символ. Так це чи ні, може дізнатись ще більше загадкових таємниць про Аккерманську фортецю може кожен бажаючий мандрівник.

 

10. Українські піраміди

Велич єгипетських пірамід справила незабутнє враження на багатьох українців. Це стало причиною появи справжніх українських пірамід. Так у 1864 р. у Полтавській області з’явилась 15-метрова піраміда-усипальниця Софія, побудована на кошти морського офіцера О. Білевича. Більш скромна за розмірами піраміда-усипальниця цукрового магната Закревського знаходиться у с. Березова Рудка. Її побудували у 1989 р. Доля усипальниць була дуже сумною, оскільки їх не лише розграбували, але й повиносили звідти захороненні тіла власників.

Українська_піраміда

Фото з сайту tsn.ua

Сучасні варіації пірамід мають кращу долю. Наприклад, в Кременчукі з’явилась мініатюрна копія піраміди Хеопса, яка за словами власника-ентузіаста, має цілющі властивості та позитивно впливає на гармонічність оточуючого простору. А у Вінниці із 250 тон граніту зведена піраміда на території обласної лікарні. За словами лікарів вона допомагає в лікуванні хворих завдяки своїй космічній енергії.

 

Бажаємо всім незабутнього відпочинку та гарних вражень!

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.