Золота осінь у Карпатах. Куди варто сходити, що подивитись та де відпочити

Більшість людей мають думку, що відпочинок в Карпатах - це лише зимовий час та активний відпочинок. Але хто хоча б раз побував в осінню пору року в Карпатах - назавжди закохався в цю місцевість. Буйність та барвистість кольорів природи милує око та закохує з першого погляду. Таке розмаїття відтінків вражає всіх що відпочивають. Це найкращий відпочинок для тих, хто бажає побути на самоті з природою, відпочити духовно та відновити енергію.

Але виникає питання, що відвідати під час відпочинку?

Перше, що повинен зробити кожен турист в осінню пору року - це прогулятися гірськими лісовими масивами та насолодитись чарівними барвами природи. Під час прогулянок в цей період можливо назбирати багато лісових ягід та білих грибів. Для поціновувачів грибів, вересень місяць є основним місяцем у зборі грибів. В цей час достигають і ягоди такі як лісова малина, ожина, суниця та шипшина. Але потрібно чітко знати як вона виглядає, тому що існує багато схожих ягід, які можуть викликати отруєння. Період грибів тут триває аж до перших морозів. Вони часто трапляють біля гірських стежок. Їх тут велика кількість. Тому навіть необізнаний початківець повернеться з “тихим уловом”.

Карпатські ліси

У цілому не має важливого значення в якому регіоні відпочивати в Карпатах восени. Адже кожний знайде для себе розваги. Однією з найпопулярніших розваг - є риболовля. Приватні домогосподарства пропонують за невелику оплату половити форель. З таким важливим завданням може впоратися навіть дитина. Це принесе безліч емоцій та море задоволення. А також, при бажанні, можливо приготувати її на вогнищі.

Стежка Довбуша

Скелі довбуша

Щодо більш активного відпочинку, то пропонуємо взяти рюкзаки та підкорювати гірських вершини. Однією з нескладних маршрутів, по якому пройдуть навіть дітлахи є “Стежка Довбуша“ на гору Маковиця. Чому саме таку назву носить цей маршрут? Колись в давнину говорять, що в цих тропах приховувались повстанці на чолі зі своїм вожаком О.Довбушем. Так в народі й повелося. Гора Маковиця входить до Горганського гірського масиву та має висоту 984 метра над рінем моря. З вершини її відкриваються мальовничі краєвиди. Сам гірський масив має дуже різноманітну фауну. Піднімаючи на гору можна зустріти козулю, дикого кабана чи борсука. Маршрутів на гору є декілька. Але якщо прогулюватись саме по тропах Довбуша, то краще вибрати маршрут, який починається між Яремче та Микуличином. Стежка починається з самого дрімучого ліса і веде плавно рухачись вгору до скель. Кілька мільйонів років тому, на цьому місці було море, на дні якого утворились скелі висотою приблизно до 80 метрів. Але з часом море відійшло і скелі залишились на гірському масиві .Наразі їх висота над рівнем моря сягає близько 650 метрів. Це популярне місце туристів та скалолазів.

Гуцульські гойдалки

Гуцульські гойдалки

Однією з найулюбленіших розваг туристів восени в Карпатах є гуцульські гойдалки. На сьогоднішній день нараховують близько 10 популярних місць,але однією з найтуристичнішою є гуцульська гойдалка в селі Микуличин. Знаходиться вона на полонині в селі і відшукати її можна в гугл карті. Підйом туди крутуватий і на автомобілі не легко піднятись. Але це й не страшне,тому що прогулюючись вверх по скелястій доріжці ,ви поринете в красу гірської природи та відчуєте дух Карпат. На полонині знаходяться хатини місцевих жителів. Збережені до нашого часу в колориті давніх часів. Гойдаючись , відкривається дивовижний вид на полонину та гірський масив Карпат.

Залізничний вагончик

Спускаючись з Гуцульскої гойдалки та пройшовши через міст можна потрапити до міні музею залізничного вагончика. Музей складається з єдиного залізничного вагона, і присвячений він вузькоколійці, яка була побудована ще в «австрійські» часи і перевозила людей і лісоматеріали з гірської частини на головну дорогу. Але після великого паводка в 1968 роцідорогу розмило. Та залишився один вагончик з тих часів,який відкритий для відвідування. Можливо потім в ньому зроблять музей, який буде присвячений цій історії.

Восени Карпати відкривають дуже багато можливостей активного відпочинку. Спека вже спадає. І прохолодними осінніми днями можна підкорювати все нові вершини та місця. А їх тут ой як ще багато.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.