Українські Карпати: Топ-5 населених пунктів для відпочинку.

Плануєш поїздку на вихідні в Українські Карпати? Пропонуємо ознайомитися з топ-5 населених пунктів які варто відвідати.

1. Ворохта

Ворохта - це найвідвідуваніше місце в Івано-Франківській області. Саме в цьому селищі знаходяться два із шести українських віадуків.

Віадук

Віадук - це інженерна споруда мостового типу для транспортного сполучення. Це старі мости, які були створенні більш як 100 років і мають найбільшу довжину в Європі. Через міст протікає карпатська річка Прут. Багато відпочиваючих можна спостерігати на берегах цієї річки біля віадуків. Селище знаходиться на рівні 850 м над морем. Тут дуже чисте повітря. На ряду з дерев'яними старими будиночками та церквами, стоять нові сучасні котеджі та готельні комплекси. Саме в цьому селі знаходиться стара церква, яка збереглась до наших часів - Церква Різдва Богородиці XVIII століття. Саме з цього населеного пункту починається підйом на гору Говерла.

Говерла

Говерла

Говерла

Але є більш простий шлях через туристичну базу “Заросляк”.Також з Ворохти починається маршрут до озера Несамовите.Це одне з найвищих озер в Україні. Та до гори Кукул. Але якщо піднятись на гору складно, то можна подолати верхи. У Ворохті кожен відпочиваючий знайде для себе розваги на будь-який смак.

 

2. місто Яремче

Друге за популярністю місце - місто Яремче. Знаходиться воно також в Івано-Франківській області. Розміщене на річці Прут. Яремче має свою залізничну та автостанцію. Тому добратись до міста не складає труднощів. Це місто підходить як для активного так і для духовного відпочинку. В місті Яремче є багато цікавих локацій, які варті уваги. На території Яремче знаходиться водоспад Пробій. Для туристів зроблені спеціальні мости, з яких можна милуватися красою водоспаду. З цього міста починаються маршрути до гори Маковиця та на скелю Довбуша. Ще саме в цьому місті знаходиться знаменита скеля Слон. Вона розтягнулася вздовж річки Прут.

скеля Слон

 

В самому місті знаходиться цікава локація для туристів, які планують поїздку до українських Карпатах,  парк-музей “Карпати в мініатюрі”. В ньому представлені пам’ятки та об’єкти культурної спадщини. Для дітей є дитячі майданчики та спортивні куточки.

Карпати в мініатюрі

Карпати в мініатюрі

3. Буковель

Буковель

Третє місце посідає Буковель. Буковель знаходиться біля села Поляниця, біля підніжжя гори Буковець. Комплекс розташований на висоті 920 метрів над рівнем моря. Оточує Буковель масиви п’яти гір. Це Буковець, Бульчиньоха, Довга, Бабин Погар та Чорна Клева. На території комплексу є штучне озеро “Молодості”. Тут знаходиться безліч розваг як для дорослого, так і для дітей. Ця локація зроблена з урахуванням національних традицій. Розвинена інфраструктура комплексу приваблює все більше і більше туристів кожного року. Як і взимку, так і влітку дітлахам та дорослим є багато розваг для емоційного відпочинку.

4. Cело Космач

Івано-Франківська область - це дослідження та відпочинок як взимку, так і влітку. Тому плануючи поїздку в українські Карпати, саме населені пункти цієї області посідають перші місця для відпочинку. Саме тому четверте місце посідає не менш колоритне село Космач. Це найбільше по населенню та за площею село України. Це скарбниця гуцульської культури. В самому селі нараховують понад три тисячі майстрів різного промислу. Їх вироби продаються далеко за межами України й мають шалений попит. Кожному можна домовитись про майстер-клас і навчитись. Для відпочиваючих створені пішохідні маршрути околицями села.

5. Cело Шешори

Шешори - це село, в якому розташований відомий лікувальний санаторій, але це не єдина відзнака цього населенного пункту. Кожного року в липні проводився міжнародний фестиваль етнічної музики. Учасники приїжджали з різних куточків світу. Природа села заворожує кожного відвідувача. Вулички розташувались на масивах гірських хребтів гір. На території села є декілька водоспадів. Вздовж всього села тече гірська річка.Поряд з водоспадом є природне мініральне джерело. Варто відвідати озеро Лебедин. А також завітати в один з найстаріших гуцульських храмів “Горішня церква” та церква “Св. Параскеви”. До 18 століття на території села існувала фортеця. В наш час залишились лиш фрагменти від неї.

Взагалі, плануючи поїздку в українські Карпати, ми пропонуємо відвідати кожне село чи туристичну локацію. Бо вони є унікальними та захоплюючими і нікого не залишить байдужим.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.