Яремче: куди піти і що подивитись

Невелике та затишне місто Яремче, що розкинулось у долині річки Прут, не залишає байдужими своїх гостей. Тут, на площі 114 кв. км., кожен турист знайде для себе цікаві локації для відпочинку, нетривіальні заклади для смачних трапез та неймовірно гарні краєвиди, що відкривають найпопулярніші туристичні локації. Особливість міста — можливість гарно провести тут час не лише взимку, а й влітку. Протягом всього року цікаві місця в Яремче привітно чекають туристів, відкриваючи для них нові приємні враження. Щоб ваш відпочинок у гірській місцевості дійсно перетворився на незабутню пригоду або став надихаючим релаксом, пропонуємо ознайомитись з перевіреними місцями, які не залишать вас байдужими.

Яремче

 

Цікаві місця у Яремче

Особливість Яремче — можливість гуляючи містом оглянути багато пам’яток та цікавих місць, які стали не лише візитівкою міста, а й частиною його захопливої історії. Одна з таких локацій — водоспад Пробій. Над самим водоспадом зведено пішохідний міст, тому кожен бажаючий має змогу з найбільш гарного ракурсу поглянути на швидкоплинну течію річки Прут, що стрімко стікає з восьмиметрової висоти. Холодні струмені води омивають глиби каміння, утворюючи білу піну та сильний шум. Якщо ваш маршрут передбачає подальшу прогулянку карпатськими схилами, можна рушити далі, до хребта Явірник або ж влаштувати фотосесію в гуцульському вбранні та почастувати в одному з місцевих кафе міста.

Не менш популярна локація, яку видно здалеку, — скеля «Слон», що знаходиться на західному схилі гірського масиву Маковиця. Друга назва локації — «Готичні складки», що нагадують профіль велетенського слона з опущеним хоботом. За думкою вчених, складки гори — флішові гірські породи, яким близько 60-75 млн. р. Одне з дійсно цікавих місць у Яремче — сувенірний ринок, що знаходиться неподалік від водоспаду Пробій та автотраси. Товари варті уваги — місцеві трав’яні збори, вишиванки на любий вік та смак, шкіряні вироби ручної роботи, ароматні цілющі чаї, сушені фрукти та гриби, медові смаколики, дерев’яні та глиняні вироби. Тут можна придбати як маленьку дрібничку на пам'ять , так і все необхідне для затишної оселі.

 

Романтичні місця Яремче

Куди б не лежав ваш маршрут у Яремче, він буде сповнений приємними враженнями від краси місцевої природи та привітності жителів міста. Тому тут із задоволенням прогулюються закохані, які прагнуть більше побачити гарних локацій чи просто гарно провести час у затишному містечку. Скористайтесь можливістю та перетворіть звичайну прогулянку на романтично-туристичну подорож, бо саме в цьому місті є чимало варіантів, куди піти у Яремче з дівчиною чи сім’єю:

  • водоспад «Дівочі сльози», де здійснюються загадані бажання;
  • зробити незабутні фото на підвісному мості, що над річкою Прут;
  • побачити один з найстаріших залізничних мостів;
  • відчути цілющу атмосферу старовинних дерев’яних церков 17-18 ст.;
  • посмакувати місцевими стравами в дерев’яному гуцульському ресторані, побудованому без жодного цвяха;
  • скуштувати води з цілющого джерела;
  • завершити побачення оздоровчими ваннами у чавунних чанах.

Прогулюючись до водоспадів, подбайте про взуття або гроші для приватних перевізників, які допомагають на всюдихідних джипах дістатись до різних місцевих туристичних локацій.

 

Де безкоштовно погуляти у Яремче

Особливість курортного містечка — наявність великої кількості локацій, куди піти в Яремче безкоштовно можна не лише самому, а й з компанією друзів. В першу чергу — основні пам’ятки міста та водоспади, але найбільш цікавою стане мандрівка до місцевих скель Довбуша. Прогулянка цією локацією може тривати як пару годин, так і півдня. Все залежить від вашої швидкості пересування та бажання витрачати час на знайомство з місцевістю чи просто пройтись відомим туристичним маршрутом. До скель Довбуша в Яремче веде дві основні стежки. Більш пологий маршрут — довший, проте вражає гарним краєвидом на місто та гірські пагорби. Вся стежка має маркування дороговказами, які не дають заблукати серед місцями крутих місцях, ледь нагадуючи шлях до локації.

Скелі Довбуша в Яремче знаходяться на висоті 668 м над р. м. мандрівників чекатимуть високі кам’яні глиби із якими пов’язано багато місцевих легенд. За однією із них саме тут «гуцульський Робін Гуд», ватажок повстанців — Олекса Довбуш, заховав свої скарби.

Для різноманітності варто повертатися іншим маршрутом, що веде крізь лісові хащі, вкриті у червні кущами чорниць та малиною. Восени ці галявини покривають гриби. Тому мандрівка до скель Довбуша перетвориться не просто в знайомство з черговою пам’яткою, а у справжню пригодницьку подорож зі збиранням корисних місцевих дарів природи.

Продовжити живописний маршрут можна прогулянкою до гори Маковиця. Маршрут довжиною 8 км буде гарною перевіркою на витривалість для новачків, які ще жодного разу не підкорювали гірських вершин. Крім того, з вершини цієї гори відкривається неймовірно гарний краєвид, який охоплює вершину Хомяк, Синяк і Довбушанку, Петрос і Говерлу та хребет Явірник. На туристичному маршруті на вас чекатимуть гарні оглядові майданчики, найстаріше дерево, білі гриби та смачні чорниці.

 

Куди піти в Яремче зимою

Взимку Яремче перетворюється на частину справжньої казки. Схили укриваються сніговою ковдрою, яку прикрашають тисячі вогників затишних домівок. Такий зимовий пейзаж мимоволі викликає почуття спокою та радості, створює ідеальну атмосферу для романтичних побачень.

Яремче — ідеальне місто для пасивного зимового відпочинку. Проте не менш цікаве місто й для тих, хто полюбляє активний відпочинок. Любителі драйву та гострих емоцій можуть подолати будь-який маршрут на квадроциклах. Поціновувачі гірської краси мають змогу підкорити гору Маковиця. Для новачків-лижників ідеально підійдуть гірськолижні траси в урочищі Багровець.

Не менш вражаючими стануть прогулянки до водоспадів, де замерзлі потоки води нагадують частину крижаної декорації. Таке видовище варте уваги!

Кожен рибалка знає, що обов’язкове місце, куди варто піти в Яремче зимою, — місцеві форельні ставки та гірські річки для більш досвідчених рибалок. Спійманий улов може стати неймовірно смачним обідом чи вечеряю. Для тих, хто полюбляє коштувати а не їсти, у місті майже кожен ресторан пропонує найбільш популярні гуцульські страви та смажену форель, приготовану за місцевим рецептом. Тому один з варіантів, куди піти у Яремче ввечері – один з місцевих ресторанів, де через традиційні смачні закарпатські страви ви зможете в повній міри перейнятись культурою Західної України.

 

Куди піти в Яремче з дитиною

Яремче — невеличке місто, проте навіть тут є декілька цікавих для дітей локацій. В першу чергу — міні-зоопарк, що знаходиться на околиці міста. Тут проживають різні дикі тварини, які мешкають у місцевій фауні. Серед жителів зоопарку є дикі кабани, олені, косулі., орли, та інші тварини.

Не всі дітлахи полюбляють тривалі походи до пам’яток Закарпаття, тому їм може підійти більш коротка прогулянка до парку-музею «Карпати в мініатюрі». Тут представлені найпопулярніші карпатські пам’ятки, зображені у вигляді мініатюр. Лялькові копії передають глядачам лише частину краси унікальної архітектури будівель, масштабність видовищних локацій та унікальність природних явищ.

Не менш захопливою буде для дітей кінна прогулянка або катання на санчатах, запряженими кіньми. Якщо не знаєте, куди піти в Яремче з дитиною, то просто приїздіть сюди на новорічні свята. В ці дні місто сповнює святкова атмосфера, створена лунанням щедрівок та колядок, святковими гуляннями та виступом вертепу, запахами традиційних страв та захоплюючим ворожінням.

 

Житло в Яремче

Пошук житла в Яремче — неважка справа, оскільки тут завжди чимало гарних пропозицій на різний смак. Протягом року місцеві готелі пропонують як бюджетне житло із всім необхідним для комфортного проживання, так і елітні будинки із наданням окремих послуг у вигляді чанів та саун. Майже весь набір подібних послуг пропонує комплекс для відпочинку «Ведмежа гора» (Яремче), де рівень та кількість послуг обмежується лише фінансовими можливостями відпочиваючих.

В цілому вартість житла в місті починається від 250 грн/добу, що робить містечко популярним серед туристів. Особливість Яремче — більш низький діапазон цін, порівняно із Буковелем, хоча практично поруч із містом є гірськолижний комплекс Багривець, де облаштовані дві траси з підйомником для початківців.

Традиційно для гірських курортів України — житло в Яремче більш дешеве весною та влітку, пік цін припадає на зимові свята, коли місто наповнюється хвилею туристів.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.