Гід по Відпочинку в Буковелі: Що Робити в Літо, Осінь, Зиму та Весну

Відпочинок в Карпатах це те місце, де не має сезонності. Кожна пора року унікальна і має свої особливості відпочинку. Але одні туристи полюбляють більш активний відпочинок з зимовими розвагами, інші приїздять насолодитися літньою прохолодою, а “тихі” мисливці полюбляють золоту пору року, коли ліса гір кишать різномаїттям грибів, трав та ягід.

Літо в Буковелі.

Літній Буковель

Літній Буковель це окремий вид насолоди. Варіанти для поселення на території самого комплексу безліч. Також є можливість розміщення в селах, які знаходяться неподалік Буковелю, таких як:

  • Поляниця
  • Яблунів
  • Татарів

Пішохідні та велосипедні маршрути.

Літом для гостей комплексу доступні веломаршрути,а також пішохідні маршрути. Є різної складності, тому можливі такі прогулянки та для дітей. Рекомендуємо відвідати кінні прогулянки в лісі. Всі маршрути промарковані та мають карти. Складені вони на одноденний похід.

Веломаршрути починаються з центральної частини комплексу від ставка.

Водні види спорту.

В комплексі Буковель знаходиться саме найбільше штучне озеро “Молодості” .Це пік водних атракціонів та пляжного відпочинку. Облаштовані місця для купання , зручний спуск до водойми , бунгало, роздягальні все це, для максимального відпочинку туристів.

Вейк -парк це водна розвага для будь-якого віку. Досвідчені інструктори навчать від малечі до дорослого стати на вейк та почати кататися. Знаходиться парк на малому озері , зліва від 11 витягу. Для більш спокійного виду водних атракціонів, комплекс пропонує катання на катамаранах. Що може бути кращим, ніж насолодитись прогулянкою по озеру та роздивитись пейзажі гірських височин?Для безпеки видаються рятувальні жилети. Тому ця водна прогулянка залишить купу емоцій у дітлахів.

Розваги для дітей.

Рекомендуємо відвідати “Екстрим - парк”(або “Мотузковий”) Цей вид розваг підійде дітям від 5-6 років.Ну а яка дитина не любить лазити по перешкодах?Цінова категорія коливається від 100 грн за одну доріжку.

Ролером. Поганяти на роликах всією сім’єю особливий вид насолоди. Для відвідувачів є в прокаті ролики, захисні шоломи, нарукавники та т.д.

Родельбан

Родельбан . Це санна траса ,яка залишить купу емоцій і спогадів для малечі. Санки розраховані до 150 кг. Довжина спуску 1500 метрів. Початок біля верхньої станції підіймач 2.

Тюбінг. Це всесезонний вид активного відпочинку,як для дорослого так і для дітей. Довжина спуску 65 метрів. При спусканні завдяки покриттю, здається враження спуску зі снігової гори. Розрахована для дітей від 3 років у супроводі дорослого.

Готелі та ресторани.

Ресторани в Буковелі є найчастіше на гірськолижних схилах або на території готелів. Престижне місце Буковеля – ресторан «Mont Blanc» у готелі Редіссон.Особливість готелю в тому,що сніданки організовуються по принципу “шведський стіл”. Мітить як европейські блюда, так і страви національної української кухні. Всі продукти використовуються з місцевої ферми.

Ресторанна сітка Буковелю нараховує понад 30 популярних закладів. Найбільш відвідуваним є “Грибова хата”. Це міні готель ,на території якого розташований ресторан з колоритним дизайном та смачнющими стравами гуцульської кухні.Особливістю цього закладу є подача страв та атмосфера гуцульської культури.

 

Осінь в Буковелі.

Осінь зачаровує різноманітністю та буянням кольорів кожного туриста. Крім активного відпочинку ,осінні гори відкривають безліч можливостей духовного відпочинку.

Краєвиди та фото тури.

Краєвиди та фото тури

Коли літня спека спадає, а холодні дощові дні ще не затягнули небо, сміливо вирушайте в походи. Відкривайте для себе нові маршрути. Для більш спокійного відпочинку вирушайте на тихе полювання. Саме на початку осені різномаїття грибів, ягід та буянням трав.

Піднявшись трохи в гори, незалежно від маршруту, відкриваються зачаровуючі краєвиди. В комплексі Буковель ,піднявшись на підйомнику можна годинами милуватися осінніми краєвидами на гору Говерла. На оглядовому майданчику є спеціальні шезлонги та кафе для зручності відвідувачів. Обов’язково не забудьте взяти з собою фотоапарат чи відеокамеру. Така краса повинна залишить на плівці і гріти спогадами. Для охочий зробити більш яскраві фотоспогади, організовуються фото - тури. Справжні фотомандрівники просто зобов'язані потрапити в такий прекрасний куточок нашої Батьківщини. Фототур у Карпати підходить і для початківців, і для досвідчених фотографів. Кожен візьме не тільки корисні та нові знання, а унікальні умови знімання дозволять зробити неперевершені фотографії.

Велнес та спа.

В холодні осінні дні рекомендуємо відвідати комплекси для відпочинку “Voda Club”.

Знаходиться на березі озера та має безліч розваг як для дорослих так і для малечі. Має безліч шезлонгів для відпочинку, бунгало, всесезонний теплий басейн, відкритий басейн з підігрівом, джакузі просто неба, надувний водний парк та дитячу зону відпочинку. Унікальне розташування серед гір робить це місце неймовірним і заряджає енергією. На другому поверсі є масажні кабінети, спа- процедури та спортивний зал.

Також на території Буковелю є інші готелі,які мають свої відкриті басейни з неймовірним видом на гори. Такі як “Buka hotel&spa”, “Twins hotel&spa” та інші.

Гастрономічні заходи.

Foodpark на території Буковелю нараховує близько 30 ресторанних комплексів. Для поціновувачів від азійський до національної кухні. Кожен заклад є унікальним і розкриває особливості кухні різних країн. Наприклад,для відкриття гастрономічних традицій Середземномор’я рекомендуємо відвідати кафе “Bigul”. За доступну ціну спробуйте кухню Італії. По вихідним дням деякі з ресторанів проводять різноманітні заходи. Де пропонують продегустувати різні види страв.

Культурні та спортивні заходи.

Масові фізкультурно-спортивні заходи займають важливе місце в системі організації здорового способу життя населення України. Вони є методом залучення широких мас населення занять фізичною культурою й спортом, реабілітації організму, підвищення фізичної підготовленості, виховання необхідних рухових навичок і вмінь, сприяють підвищенню мотивації до занять фізичною культурою й спортом.В комплексі Буковель для відпочиваючих доступні футбольні площадки,волейбольні та баскетбольні. Також є тенісний корт. В осени є можливість займатися на літньому відкритому майданчику. В оренду надаються необхідні спорядження.

Зима в Буковелі.

Зимовий Буковель

Зимовий Буковель манить своєю красою кожного туриста. Засніжені величезні ліса, що сяють на сонці гірські засніжені вершини, шумний потік гірської річки, що може бути ще чарівнішим?

Лижні та сноуборд траси.

Для активних відпочиваючих в комплексі пропонують різні по складності лижні траси. Вони розташовані на спеціально облаштованих гірських схилах.Загальна кількість трас нараховує близько 62. З них є 8 трас для професійних катань, 42 - середніх і 12 для новачків. Для початківців траси починаються біля підніжжя гір Чорна Клева і Буковель.Найдовший спуск має довжину близько 2 000метрів. Всі спуски об’єднуються підйомниками. Для них потрібно купувати єдиний квиток. Також можна купити на декілька днів. На сьогодні комплекс налічує 16 підйомників.Всі вони пронумеровані для зручності пошуку.

В комплексі Буковель є лижна та сноуборд школа.Взявши пару уроків у професіоналів, ви з легкістю зможете подолати перші легкі траси. Не обов’язково мати своє спорядження.На території розміщено багато пунктів прокату,де за помірну ціну можна підібрати під ваші потреби.

Лише в Буковелі відкрили перший комплекс Snow park. Тут розмістили безліч трамплінів, рейок для професійних сноубордистів. Разом з американським експертом було створено багато фігур.Вони орієнтовані на більш професійних відвідувачів.Для новачків є простіші траси без перешкод.

Зимові екскурсії.

Якщо кататися вже надоїло і хочете відпочити від шумного курорту, пропонуємо відвідати красу зимового готелю Ice land. Він повністю збудований з льоду. Температура сягає -5 градусів Цельсія. Містить бар,номери ,де іноді зупиняються туристи. З Буковелю можна замовити або самостійно організувати екскурсію в будь яку туристичну точку Карпат.Заворожує своїми льодяними брилами води водоспад Гук. Або відвідати в Верховині гуцульскі майстер класи. Для більш екстримального виду відпочинку пропонуємо проїхати на квадроциклах по засніжених полонинах. Чи відправитись в подорож на снігоходах.

А що б роздивитись всі краєвиди засніжених Карпат, обирайте подорож на ратраках. Це спеціальний транспорт,який доставить в найвіддаленіші куточки гірського масиву,куди не можна добратись ха допомогою підйомників чи витягів.

Новорічні свята.

Новорічні свята

Новорічні свята в комплексі Буковель це окремий вид відпочинку для всієї родини. Ви поринете в традиції гуцульської історії та отримаєте купу задоволення. Розміститись можна як і в готелі так і винаймати житло у приватний домоволодіннях.Але плануйте заздалегідь. Ближче до свят знайти місце буде складніше і ціна значно вища. Кожен готель чи комплекс пропонує відвідувачам програму на кожне свято. У кожного вона індивідуальна і неповторна. Але залишить вагомий слід для кожного відпочиваючого. На території комплексу пропонують катання на конях, спускання з санок, різноманітні конкурси та ігри.

Готельний відпочинок та сауни.

У багатьох готельних комплексах взимку спа процедури та басейни входять у вартість номера. Для комфортного розміщення пропонуються від приватних садиб до готельних комплексів. Цінова політика коливається від п’ятисот гривень за ніч.

Окремо хочемо виділити відпочинок в зимових чанах. В останні роки чани з відкрити басейнами взимку набирають великої популярності. І це не дивно. Адже користь від такої процедури ви можете відчути з першого разу. Різкий перепад температури повітря і води в чані має імунозміцнюючу, бадьору та позитивну динаміку впливу на організм людини. Сам процес купання відбувається на свіжому морозному повітрі. Тому море позитивних емоцій і чарівного довкільнишнього краєвиду забезпечено.

Весна в Буковелі

Коли закінчується високий зимовий сезон і всі активні туристи від'їзжають, починається тихий весняний спокійний відпочинок. Ціни стають набагато нижчими, але залишаються зимові види спорту та відпочинку.

Весняний ліс та природа.

Однією з основних причин відвідати весняні Карпати це заради унікальних рослин та природи. Наприклад, шафран який квітне яскравим фіолетовим кольором і встилає всі полонини та гірські масиви.Виглядає це дивовижно. А як щодо долини нарцисів? Дивовижні квіти, які квітнуть на початку травня.

Прогулятись весняним лісом це окремий вид задоволення. Для туристів, які полюбляють “тиху охоту” складені безліч маршрутів. В цей час прокидається природа і разом з нею лісові гриби та ягідки. Весняний ліс наповнений буйством кольорів всіх відтінків зеленого.

Активний відпочинок на природі.

Чудова ідея відпочинку навесні для активних туристів. Весняне гірське повітря найкраще впливає на ваш організм після зимування. Наприклад: серцево - судинну систему, допомагає кращій роботі мозку, знімає стрес та лікує від тривожних розладів. Відпочинок на свіжому повітрі в Карпатах може допомогти підвищити імунітет організму та зменшити ризик захворювання на різні хвороби.

Ось декілька ідей для активного весняного відпочинку:

  1. Велосипедні прогулянки.В комплексі Буковель та окружних селах є багато маршрутів як для початківців так і для професіоналів. Більш складніші велодоріжки мають складніший рівень і висоту підйому ,а також зазвичай якісь перешкоди на дорозі, для більш екстремальної їзди. Весна це найкраща пора року для таких прогулянок. Адже сонечко ще не пече і можливо комфортно покататися по звивистих стежках.
  2. Туристичні маршрути. Весняна пора року найбільш приваблива для туриста. Походи на полонини,де рясно квітнуть весняні першоцвіти. Підйом на засніжені гірські тропи. А яке повітря там? Воно надає ще більше сил та енергії.
  3. Відвідування історичних пам’яток та культури.Навкруги Буковелю знаходяться містечка та села, де безліч історичних локацій. Наприклад: мости Віадукі, Музей української старовини, старовинні церкви та костели, водоспади, гірські річки на яких можна спуститись, сироварні, скелі та тропи.
  4. Рафтинг. Для любителів екстремальних видів відпочинку рекомендуємо поїхати у рафтинг - тур. Це різновид сплавів по гірським річкам, під час якого мандрівники використовують рафти (спеціальні надувні човни). Розрахована на групу, які командно спускаються по гірському руслу річки. Зазвичай популярною річкою є Чорний Черемош.

Гастрономічні тури.

Навесні розпочинаються гастрономічні тури в Карпатах. Розраховані на будь-який вік та цінову категорію. Це сировинні тури, тури на полонину, де можна скуштувати та придбати різні сири, на гірських розлогих полонинах - ягоди, з яких виготовляють вино.

Гуцульська бринза це як символ Карпат. Його купують на подарунок, додому або заморожують для подальшого використання. Раніше були цілі фестивалі, де виготовлялися певні страви з різних видів сира і змагались за перші місця. На сьогоднішній день поки їх не має.

Відвідування місцевих атракцій.

В Буковелі можна відвідати й історичні локації та прогулятись серед визначних природних створінь. Неподалік від курорту є ресторан музей “Гуцульщина”. Будівля зроблена без єдиного цвяха. Колоритом цього закладу є подача страв, посуд, декор та оздоблення приміщення.

Також поряд є водоспади “Пробій” та “Гук”. Ці велетні масивного потоку води не залишать байдужим нікого. Територія біля водоспадів екологічна чиста та має місця для відпочинку.

Веденська церква - це мальовнича історична церква в с. Поляниця. Збудована на початку XIX століття.Поряд знаходиться могили військових ,які загинули в Першу світову війну. Для відвідування цього місця можна замовити екскурсію.

Чому львів'яни та інші вибирають саме Буковель?

Відпочинок в Буковелі це завжди позитивні емоції та купа спогадів. Це місце, яке підійде як для активного так і для тихого, сімейного відпочинку.

Дорога в комплекс проходить через Прикарпаття де відкриваються дивовижні пейзажі.Масивні буки, витончені смереки зустрічають кожного туриста своїми заворожуючими буйствами кольорів в любу пору року.

Для львів’ян це сплановані активні вихідні недалеко від дому. Тим паче, що дістатися туди можна швидко і дешево, наприклад автобус Львів Буковель коштує від 400 грн, а їде всього 3 години до комплексу “Буковель”.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.