Дуже гарні місця Ураїни

Україна вміє вражати та надихати. Недаремно її краєвиди описують у віршах, її місцевості часто стають місцем подій для романів та оповідань, а мальовнича природа неодноразово надихала багатьох художників. Хочете відкрити для себе нові туристичні місця України? Тоді знайомтесь з підбіркою найбільш захоплюючих та вражаючих туристичних місць України!

Тунель Кохання в Клевані

Рівенська область відома не лише найстарішим дубом, якому 1300 років, та давнім поселенням, але й неймовірно гарним тунелем Кохання. Це місце вражає свою красою та романтичністю в будь-яку пору року. Сюди приїжджають не лише українці, але й гості країни, яким цікаво поглянути на природній феномен. Існує легенда, що всі закохані, які прогуляються тунелем, тримаючись за руки, та зав’яжуть на дереві стрічку, зможуть загадати бажання, яке подарує їх довге й щасливе сумісне життя.

Тунель_Кохання

 

Рожеві озера

Україна вміє дивувати. Рожеве озеро є не лише в Австралії, але й в Україні. Точніше їх декілька. Самі найбільші  з них:

  • Сиваш – озеро в Херсонській області, а точніше система з 11 солоних зазивів. В ньому міститься близько 200 т. солі, від чого солоність води становить від 22 до 87%. Озеро Сиваш  – не лише дуже гарне місце України, але й місце де можна оздоровитись. Грязі озера допомагають позбутись сильного болю в суглобах, сприяють швидкому загоєнню ран, зупиняють запальні процеси та омолоджують шкіру.
  • Лимурійське озеро в Чаплинському районі Херсонської області. За ступенем солоності воно не уступає Мертвому морі, оскільки тут також міститься 300 г солі на 1 л. води. Тому багато людей приїжджають сюди не лише заради гарних фотосесій, а й з лікувальною метою.

Лимурійське_озеро

Фото з сайту kirillovka.ks.ua

 

  • Генічеське озеро знаходиться на півночі Арбатської стрілки. Це колишнє місце видобутку бета-каратинової солі, місце, звідки в ХІХ ст. простягався Чумацький шлях.

Резиденція митрополитів Буковини і Далмації

Колишня резиденція митрополитів Буковини і Далмації – одна з головних пам’яток Чернівців, гордість України та частина Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.  Будівля вражає не лише своїми розмірами, а й історію, яку щороку приїжджають послухати більше 100 тис. туристів.

Резиденція_митрополитів_Чернівці

Фото з сайту 1zoom.me

Бірючий стрів

Малолюдне місце для відпочинку та купання у морі – Бірючий острів, який знаходиться біля Азовського моря. Острів – заповідна територія, тому тут часто можна зустріти птахів чи тварин, занесених до Червоної книги.  Частина території відведена під готельно-розважальні комплекси, інша територія – заповідник, в який потрапити можна лише у супроводі екскурсоводу.

Бірючий_острів

Фото з сайту investigator.org.ua

Озеро Синевір

Прикраса Закарпаття та дуже гарне місце України – озеро Синевір, що знаходиться недалеко від селища Шацьк. Це одне з найстаріших озер України, яке утворилось понад 10000 р. тому. Його максимальна глибина сягає 22 м., а температура води у верхніх прошарках цілий рік коливається від 10-19 ˚.

Озеро Синевір

Бакота

Бакота – територія та околиці Бакотської затоки на р. Дністр, що простягаються майже на 1590 гектарів. Неймовірна краса цього місця манить сюди багатьох туристів. Хтось приїжджає помилуватись краєвидами, когось цікавлять залишки печер та монастир у Білій скелі, а інші вірять у силу цілющих джерел які знаходятьсчся в цій місцевості. У Бакоті їх три: Південний, Найпівденніший та Північний.

Бакота

Фото з сайту prolviv.com

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.