Куди поїхати біля Львова: ТОП озер для відпочинку

Львів та його околиці славляться своєю природною красою та чарівними місцями, де є можливість відпочити від шумного міського життя. Одним із найпопулярніших напрямків відпочинку для мешканців міста є озера біля Львова. Ці природні водойми приваблюють своєю чистотою, спокоєм та можливостями для спокійного та активного відпочинку. Тому пропонуємо ознайомитись із ТОП-підбіркою озер, куди варто поїхати хоч раз для відпочинку з сім’єю або компанією друзів.

Озеро в Брюховичах

Озеро в Брюховичах

Лише в 15 км від Львову знаходиться одне з найбільших озер Львівщини — озеро в Брюховичах. Відоме своєю кришталево чистою водою та живописними краєвидами. Тут можна відпочити на облаштованих пляжах, активно провести час на водних видах спорту. Для романтиків в доступі плоти, човни та катамарани. Дітлахи можуть пограти на надувних гірках, ігрових майданчиках чи пострибати на батутах. Прихильники рибалки мають змогу поласувати свіжою рибою, яку можна самостійно ловити. Озеро в Брюковичах — ідеальне місце для тих, хто шукає спокійного відпочинку на природі.

«Озерний край» у Пустомитах

«Озерний край» — сучасна база відпочинку, оточена чистими озерами Львівщини, практично у центрі міста Пустомити. Вона є одним з улюблених місць відпочинку місцевих жителів та гостей міста. Тут можна прогулятись по набережній, насолодитись гарним видом на озера та річку Стевчанка, а також відвідати ресторани та кафе, які розташовані поруч. В комплексі передбачено широкий спектр послуг, орієнтований на дітей та дорослих, тому це місце ідеально підходить для сімейного відпочинку.

«Львівська Швейцарія» у Давидові

«Львівська Швейцарія» — база відпочинку, що включає в себе не тільки чарівне озеро, але й густий ліс, зелені поля та мальовничі гірські пейзажі. Тут можна не лише відпочити на березі озера, але й зануритись у активний відпочинок, займаючись пішохідним туризмом або велосипедним спортом. Тут можна провести гарно день або ж цілу відпустку — все залежить лише від ваших побажань. У якості розваг можна обрати батути та човни, майданчики для ігор з м’ячем, гри в настільний теніс. Щоб гарно провести час, можна замовити альтанку для пікніку чи спробувати страви в місцевих кафе та барах.

«Чарівні озера» у селі Майдан

Чарівні озера

«Чарівні озера» у селі Майдан — ще одне місце, де варто відпочити біля Львова. Як підказує їх назва, ці озера дійсно мають особливу чарівність. Окрім можливості відпочити на березі, тут також є змога порибалити або орендувати човен. Крім того, навколо озера пролягають чудові мальовничі маршрути для прогулянок з фотокамерою. Влітку тут можна позасмагати на пляжі, позбирати ягоди, покататись на велосипедах чи пограти в активні ігри на облаштованих майданчиках. Не менш чарівно виглядає місце взимку коли все навколо поринає в снігову ковдру, відкриваючи відпочиваючим нові варіанти для спокійного та активного відпочинку. Якщо шукаєте цікаві місця біля Львову, тоді неодмінно хоч раз побувайте в «Чарівних озерах» Майдану.

Озеро біля «Альбатрос» у Волі-Гомулецькій

База відпочинку «Альбатрос» знаходиться на березі мальовничого озера у Волі-Гомулецькій. Затишна місцина в лісовому масиві відома своєю мальовничою красою. «Альбатрос» приваблює відпочиваючих своєю тишею та спокоєм. Тут можна орендувати човни та катамарани, насолоджуватись риболовлею або просто відпочити на березі, насолоджуючись прекрасним краєвидом. Доступне озеро біля Львову, неймовірно гарна природа, наявність різних розваг, місця для багатоденного відпочинку — і це лише в 20 хв. їзди на автомобілі від міста.

Озеро на базі відпочинку «Бухта Вікінгів»

Озера України — справжній оазис серед асфальтованих доріг та бруківок для жителів міста. Тому тих, хто шукає, куди поїхати біля Львову для відпочинку та розваг, варто придивитись до озера, що знаходиться на базі відпочинку «Бухта Вікінгів». Вона знаходиться в мальовничому місці, поруч з селом Рудно. Це озеро відоме своїми прозорими водами та затишними пляжами. Тут можна відпочити на сонці, поплавати у воді або скористатись послугами прокату водного спорядження.

Охочі порибалити, зможуть порибалити біля озеру, орендувавши альтанку чи встановивши власний намет. Хто давно мріяв про їзду верхи, зможе покататись верхи на коні. Територія облаштована, тому варто подбати про роликові коньки, скейти та самокати.

Озеро на базі відпочинку «Верещиця»

Якщо говорити про гарні місця біля Львову, то варто згадати про базу відпочинку «Верещиця», яка знаходиться на території Яворівського національного природного парку. Відпочиваючі та туристи люблять це місце не лише за гарні краєвиди, а через неймовірно гарне озеро. Воно приваблює відпочиваючих своєю величністю та чистотою води. Тут можна насолоджуватись пляжним відпочинком, а також займатись водними видами спорту, наприклад, катанням на каяках чи віндсерфінгом. Також озеро на базі «Верещиця» відоме великою кількістю карасів, окунів, щук та коропів, — яких дозволяється платно ловити прихильникам рибалки.

Озеро Молодіжне у Перемишлянах

Озеро Молодіжне

Кого цікавлять безкоштовні озера біля Львову, варто планувати свій маршрут до озера Молодіжного, яке знаходиться у Перемишлянах. Це популярне місцем відпочинку для молоді. Озеро відоме своїми чистими пляжами, де можна відпочити та покататись на водних лижах або банані. Тут також є розваги для дітей, включаючи дитячі майданчики та атракціони. Озеро добре захищено місцевістю від вітру, тому тут не буває сильних хвиль, що створює ідеальні умови для рибалки. Крім того, поруч є джерело питної води, де можна набрати воду в необхідній кількості.

Озеро Муроване

Чарівні озера біля Львову — можливість незабутньо відпочити без зайвих витрат. Зайвим підтвердженням цьому є озеро Муроване, розташоване поруч з селом Муроване і відоме своєю бездоганною чистотою водою. Це озеро приваблює багатьох відпочиваючих своїми незабутніми сонячними закатами, які створюють неповторну атмосферу. Тут можна орендувати велосипеди або поплавати на човні, насолоджуючись спокоєм та гармонією природи.

Озеро Задорожнє

Гарні місця біля Львову зачаровують своєю красою та краєвидами. Зайве тому підтвердження — озеро біля села Задорожнє, створене внслідок затоплення Дроговизького вапнякового карєру. Якщо говорити про глибокі та великі озера, то озеро Задорожнє саме таке. Його максимальна глибина становить 48 м, а берегова лінія простягається на 3,13 км.

Озеро біля с. Задорожнє відоме своєю неперевершеною природною красою та чистотою. Його блакитний колір заворожує погляд, підкреслюючи красу навколишніх краєвидів. Бажаєте провести відпочинок більш активно, тоді беріть з собою надувний човен чи візьміть водний транспорт напрокат. Тут створені всі умови для відпочинку для тих хто прагне для комфортних умов чи полюбляє проводити час у наметі.

Чарівні озера біля Львова — прекрасний варіант для відпочинку та насолоди природою. Прозорі води, живописні краєвиди та різноманіття розваг — зроблять ваш відпочинок дійсно незабутнім. Відвідайте одне з цих красивих місць біля Львова, щоб отримати гарні враження та відновити свої сили завдяки відновлювальній енергетиці української природи.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.