ТОП 10 найдивовижніших місць Києва

Київ — унікальне місто, яке не перестає дивувати своїми пам'ятками як приїжджих, так і жителів столиці. Тут знаходиться чимало місць, які обов'язково варто побачити або відвідати, щоб залишити в своїй пам'яті незабутні емоції та спогади. І якщо в компактному історичному Львові практично все в пішому доступі, на вивчення унікальних місць Києва може піти не один день. Для тих, хто не має в своєму розпорядженні багато часу і хоче побачити лише найдивовижніші місця столиці, варто ознайомитися з підбіркою ТОП 10 локацій, що не залишать вас байдужими!

 

1.  Найвищий оглядовий майданчик

 

Що може бути гарнішим, ніж панорамний вид на величезне місто з висоти пташиного польоту? Пориньте в неповторну атмосферу величі міста та побувайте на одному з кращих оглядових майданчиків Києва — пам'ятник «Батьківщина-мати». Монумент облаштовано двома оглядовими платними майданчиками. З них відкривається приголомшливий вид на чудові краєвиди міста.

Оглядовий майданчик Родіна-мати

Фото з сайту kiev.vgorode.ua

 Найсміливіші відвідувачі віком від 18 років можуть потрапити на майданчик «Екстрім», з якого відкривається вид практично на все місто. Але варто відзначити, що цей варіант лише для тих, в кого немає страху висоти, а фізичне здоров'я дозволяє без проблем подолати підйом на 91 м. Вартість відвідування майданчика — 500 грн з людини (вартість фото- та відеозйомки вже входить у вартість квитка). Якщо згодні просто помилуватися чудовими пейзажами міста, тоді вибирайте другий майданчик —«Пейзаж». Його висота —36,6 м, що істотно відбилося на вартості підйому — всього 100 грн.

Крім того, відвідувачі пам'ятника можуть також ознайомитися з двома експозиціями музею — «Український Схід» і «Україна у Другій світовій війні».

Час роботи:

Пн.-Пт — с 10:00-18:00

Сб.-Нд.- 10:00 — 19:00

Каса працює до 17:00

Як доїхати:

• станція м. Арсенальна, біля неї повернути ліворуч і йти пішки 20-30 хвилин;

• тролейбус №38

Наша порада!

Охочих побачити красу української столиці чимало, тому краще приїжджати заздалегідь. На оглядові майданчики пускають не більше 2 осіб на годину, тому краще приїжджати раніше. Ще до відкриття пам'ятника може бути кілька бажаючих, після 10:00 їх записують в список і вирішують, коли вам пощастить потрапити.

Сайт: https://www.warmuseum.kiev.ua/_ua/visitors/time/



2. «Мертве» місто — Воздвиженка

 

За вартістю проживання Воздвиженка стала найдорожчим місцем столиці. І якщо під час Київської Русі тут проживали гончарі-ремісники, то зараз це вважається мікрорайон для мільйонерів, створений в стилі старовинного європейського містечка. Тож не дивно, адже мінімальна вартість житла тут стартує від 250 тисяч доларів. Знаходиться мікрорайон в самому центрі столиці, паралельно Андріївському узвозу, в самому яру. У містечку 4 вулиці: Гончарна, Дігтярна, Кожем’яцька і Воздвиженська. Оскільки геологічні умови не дозволяли архітекторам спроектувати на цьому місці висотні будинки, зараз в містечку будівлі висотою до 5 поверхів.

Воздвиженка

Фото з сайту ru.wikipedia.org

Назва «мертвий» містечко отримало за свою малонаселеність. Це пояснюється тим, що тут проживають багаті і зайняті люди, яку велику частину часу проводять в роз'їздах. Внутрішні двори, де грають діти, приховані за будівлями, тому цікаві туристи не можуть здалеку оцінити, наскільки обжитий містечко.

Воздвиженка — не тільки гарний житловий мікрорайон Києва, а й популярне у молодят місце. Тут часто організовують весільні фотосесії, що дозволяють створити приголомшливі фото на фоні «лялькової» забудови.

Гостям столиці обов'язково варто відвідати це місце, так як практично поруч знаходяться не менш популярні історичні місця міста — Замкова гора, Пейзажна алея й Андріївський узвіз.

На території мікрорайону є магазини і кафе, бари, ресторани і туалет.

Як доїхати:

Проїзд на територію мікрорайону безкоштовний. І хоча паркінгу немає, але дістатися можна на машині або громадським транспортом, до станції м. Контрактова площа.

Наша порада!

Любителям провести час за кавою та читанням цікавих книг, рекомендуємо відвідати першу приватну бібліотеку bOtaN. Вона знаходиться за адресою вул. Воздвиженська, 9-19 (працює з 10:00 до 23:00).

Обов'язково відвідайте Hashtag Bar на вул. Воздвиженській, 48. Тільки тут велика різноманітність коктейлів на основі віскі й крафтового пива. У барі часто проводяться поетичні вечори, можна послухати гарну живу музику або оцінити роботи сучасних художників. Час роботи закладу: 16: 00-23: 00.

 

3. Музей народної архітектури та побуту України

 

Одне з популярних місць, де жителі столиці люблять відпочивати від повсякденної міської метушні. Місце вражає своєю самобутністю та красою. Відвідувачі мимоволі занурюються в атмосферу ХІХ ст. Це величезний музей під відкритим небом. Тим, хто тут ще жодного разу не був, варто замовити екскурсію.

Музей Пирогово

Фото з сайту zikua.tv

Площа музею — 133,5 га, тому місця розгулятися вистачає кожному. Якщо не любите піші прогулянки, можна взяти свій велосипед або взяти його напрокат в місці, розміщеному біля входу. Вартість прокату — 100 грн / год.

На території чимало кафе і місць, де можна перекусити. На території є діюча церква, тому багато хто приїжджає сюди на вінчання або хрещення дітей. З урахуванням того, що на території музею є будиночки-кафе, відзначити урочисту подію можна прямо в цьому місці.

На території чимало красивих місць, тому багато хто вибирає Пирогово для створення неповторних фотосесій.

Вартість входу:

Для дорослого: 50 грн

Для дітей від 7 років — 30 грн

Школярі від 7 до 10 років — 15 грн.

Діти до 7 років - безкоштовно.

Для отримання знижки наявність посвідчень і студентських квитків обов'язково.

Замовлення екскурсій за тел .: +38044 526-24-16

Каса працює з 10 до 17:00

Адреса:

 м. Київ, вул. Академіка Тронько (Пирогово).

Як дістатися:

• від ст. метро «Либідська» — Тролейбус № 11

• від Бессарабського ринку — Маршрутне таксі № 15

• від Ленінградської пл., ст. метро «Дружби народів» — Маршрутне таксі № 172

• від ст. метро «Академмістечко» — Маршрутне таксі № 576

• від ст. метро «Лук'янівська» — Маршрутне таксі № 496

Наша порада!

На території музею є майстер-класи для дітей. У свята проводяться різні заходи. Про них можна дізнатися з офіційної сторінки музею в Фейсбуці.

 

4.  Будинок з химерами — місце, де здійснюються бажання

 

Один з відомих і незвичайних пам'яток архітектури Києва — Будинок з химерами. Будівля, виконане в кидком стилі модерн, була спроектована архітектором Городецьким в 1901 році. Через велику кількість декоративних скульптур цей будинок часто порівнюють з Собором Паризької Богоматері. Унікальність будинку будівлі в декорації фасаду фантастичними істотами, серед яких: леви, жирафи, жаби, змії, слони, антилопи, морські чудовиська. Багато хто вірить, що якщо загадати бажання і відшукати серед безлічі скульптур крокодила, то воно неодмінно здійсниться. Чи так це, варто обов'язково перевірити на особистому досвіді.

У Будинка з химерами є своя унікальна історія. Існує думка, що Владислав Городецький на власні гроші побудував цей будинок. Для його будівництва архітектор використовував нові на той час матеріали — бетон, цемент, а для самої споруди взяв кредит. Це був складний для будівництва проект, оскільки місце мало безліч недоліків: нерівний ділянку, біля обриву над висушеним болтом.

Будинок з химерами

Архітектор покладав великі надії на цей будинок, які зазнали краху. Тому перед своїм від'їздом він прокляв будинок. Згідно прокляття, в будівлі можуть проживати тільки кровні родичі Городецького, всі інші мешканці приречені на нещасну долю. Правдиво прокляття чи ні, але за весь час поки жодна організація, яка орендувала приміщення в цьому будинку, не змогла домогтися успіху в своєму бізнесі. Багато орендатори лише розорилися.

З 2005 року будівля стала резиденцією президента. З тих пір тут проводять лише офіційні переговори і прийоми. У Будинку з химерами також проводяться екскурсії. Час їх проведення з 10 до 12:00. Тому потрапити на них можуть лише бажаючі, що записалися попередньо за тел.:

+38044 207-12-55

Вартість:

Квиток для дорослого — 400 грн. з людини.

Тривалість екскурсії — 2 год. (українською мовою)

Адреса: вул. Банкова, 10

Як доїхати:

• Від ст. м. Хрещатик 300 м., йти по вул. Архітектора Вербицького, потім по площі Івана Франка.

• Від Бессарабської площі — близько 800 м.

Наша порада!

Якщо плануєте потрапити на екскурсію в будинок з химерами, слід записуватися заздалегідь, за 2-3 місяці до передбачуваної дати. Для входу наявність паспорта обов'язково!

Попередньо ознайомитися з зовнішнім виглядом і інтер'єром будівлі можна за допомогою гугл-карти, яка дозволить пройти безкоштовну мініекскурсію по приміщеннях будинку.

 

5.  «Подорож» у себе

 

Напевно вам доводилося чути або бачити в своєму житті чимало лабіринтів в якому-небудь місті світу. Ми ж пропонуємо відвідати перший і поки єдиний кам'яний лабіринт Києва під назвою «Подорож в себе». Ходять чутки, що саме тут людина може налаштуватися на свій внутрішній голос розуму і знайти відповідь на хвилюючі питання.

Подорож у себе, Оболонь

Фото з сайту my-obolon.kiev.ua

Адреса: Оболонська набережна 7, корп. 5, на клумбі, поруч з церквою).

Наша порада!

Перед тим, як почнете проходити лабіринт, не забудьте сконцентруватися на хвилюючою вас проблеми. Думайте про її рішення під час проходження лабіринту.

 

6. Жуків острів

 

Жуків острів — одне з найкрасивіших і найзатишніших місць Києва, де ходить мало людей і є можливість усамітнитися на природі. Унікальне поєднання для густонаселеній столиці! Місцевість знаходиться біля маленької річки Жуковка, яка впадає в Дніпро. Ще в 19 ст. це було одне з улюблених місць для полювання у київських правителів, а на великих луках випасали худобу, що належав розташованому поблизу монастиря. На жаль, зараз від нього залишилися лише руїни.

Жуків острів

Фото з сайту sollyplus.rent

Сьогодні Жуків острів являє собою величезну територію (площа близько 360 гектарів), на якій можна знайти рідкісні види рослин, занесені до Червоної книги: п'ятсотрічний дуб, горностаї та ін.

Острів часто використовується в якості місця для відпочинку з ночівлею невеликими компаніями. Тому тут можна не просто прогулятися, а й шумно посидіти в компанії друзів.

Як дістатися:

• На маршрутці №412 до зупинки «Корчувате», від неї пройтися пішки;

• На автомобілі через КП «Жуків острів» (проїзд платний)

Наша порада!

На острові чимало комарів, тому варто відмовити від одягу, оголюються ноги, а також вельми зручному взутті на підборах. У літню пору обов'язково запасіться засобом від комарів.

 

7.  Лиса гора

Одне з найвідоміших місць Києва — Лиса гора, овіяна міфами та страшними історіями. Тільки про це місце складено найбільше жахливих історій, які не лише не відлякують цікавих туристів, а й навпаки — приваблюють їх своєю таємничістю.

Легендарну «Лису гору» також називають «місцем сили», через те, що це місце вважається популярним серед відьмаків та чаклунів. Ходять чутки, що тут постійно проводяться язичницькі ритуали та чаклунства.

Лиса гора

Фото з сайту zeft.in.ua

Лиса гора знаходиться поблизу м. Видубичі. Зі сходу її обмежує Столичне шосе, з півночі — Саперно-Слобідська вулиця. Якщо вірити легендам, раніше тут проводили язичницькі ритуали, а на самій галявині знаходилось язичницьке капище. За словами екстрасенсів, це місце має погану енергетику, проте вона не відлякую сатанистів, язичників та неформалів.

Як доїхати:

Від м. Видубичі необхідно пройти 5,5 км або дістатись на авто.

 

8.  Кладовище підйомних кранів

Київ — місто новобудов, де обсяг будівництва є найбільшим в Україні. Тому не дивно, що в результаті величезних обсягів будівництва утворилось місце під назвою «Матеріальна база управління баштовими кранами». Сюди привозять резервні крани в різному стані. Більшість з них вже не використовується для будівництва, а так і залишається іржавіти, поповнюючи кількість жителів «металевого кладовища».

Кладовище кранів

Фото з сайту successful-city.com

Територія закрита, проте можна попросити охорону пропустити, щоб зробити гарні індустрійні фото за умов дотримання техніки безпеки.

Адреса: вул. Промислова, 7

Як доїхати:

Пройтись пішки від м. Видубичі.

 

  1. 9.  Будинок з купе
  2.  

На вул. Шовковичній знаходиться невеличкий будинок, що нагадає середньовічний палац. Його побудував у 1912 р. український архітектор П. Ф. Альошин на замовлення радника Ковалевського.

Садиба Ковалевського

Фото з сайту uk.wikipedia.org

Унікальність двоповерхової будівлі із кутовою баштою в тому, що одна з кімнат виконана у вигляді купе поїзда. За легендою, саме в купе поїзда власник будинку познайомився із своєю майбутньою дружиною, тому одна з кімнат облаштована як спогад про важливу доленосну зустріч.

Адреса: вул. Шовковична, 1/15

 

10.  Мечеть Ар-Рамха

У Києві проживає багато людей різних національностей. Кількість проживаючих мусульман сягає 250 тис. чол. Тому не дивно, що серед міської забудівлі з’явилась справжня мусульманська мечеть —Ар-Рахма. Це перша та найбільша мечеть на території України. Вона складається з трьох великих залів, що здатні вмістити до 2000 чол.

Мечеть Аль-Рахма

Фото з сайту kievtime.com

Потрапляючи на територію комплексу мимоволі опиняєшся в справжній «арабській казці», тому в зроблених фото важко упізнати хоч частинку Києва.

Адреса: вул. Лук’янівська, 46

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.