Гоголеве

Гоголеве — одне з найгарніших та цікавих місць для відпочинку, яке заснували лише в 1902 р. Період розквіту селища припадає на другу половину ХХ ст., коли у селищі було знайдено родовище газу та нафти.

Гоголеве

Фото з сайту anga.ua

Проте багатьом туристам невеличке село Гоголеве відоме в Полтавській області та й в Україні своєю історією, яка тісно пов’язана з життям відомого письменника М. В. Гоголя. Саме тат знаходиться садиба-музей, присвячений письменнику. Відкрили його на честь175-ї річниці Гоголя. У зведеній будівлі архітектор доклав максимум зусиль, щоб відтворити батьківський будинок письменника, користуючись фотографіями та малюнками. У музеї представлені експонати, пов’язані з родиною Гоголя, з життям письменника та його творчістю.

Тим, хто хоче відчути колорит української природи, яка надихала та часто описується в безсмертних оповіданнях Гоголя, варто обов’язково побувати в Гоголеве.

 

Гоголеве на карті України

Місця, які можуть бути для вас цікавими з цього міста

Національний музей-заповідник М. В. Гоголя,

Національний музей-заповідник М. В. Гоголя,

До 175-річниці від дня народження Гоголя у 1929 р, у Моршині відкрили його музей.

Категорії, які можуть бути цікавими для вас у цьому місті

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.