Тур вихідного дня взимку: казкове Яремче

Якщо організовувати незабутній відпочинок, то серед українських гір, в мальовничому Яремче, де є всі умови, щоб гарно провести вихідні. Дорога від Києва до Яремче складає близько 630 км, від Миколаєву — 800 км, від Львову близько 200 км. Більше всього повезло жителям Івано-Франківська, які майже за годину можуть опинитись на одному з найпопулярніших курортів України.

Яремче_Залізничний_міст

Для тих, хто прагне відпочити саме в Яремче, годі й уявити біль вдалий тур вихідного дня взимку!

Яремче — невелике місто, тому при великому бажанні лише за вихідні можна ознайомитись майже з усіма його найпопулярнішими пам’ятками та туристичними цікавинками.

Водоспад Пробій

Навіть узимку сильна течія р. Прут дозволяє помилуватись бурхливими потоками гірської води, що протікають по схилам, утворюючи неймовірно захопливий водоспад Пробій. Поглянути на нього можна із мосту, що простягається біля відомого яремчанського ринку. Тут же можна придбати сувеніри на пам'ять або поласувати смачними карпатськими стравами в одному з місцевих ресторанів.

 

Залізничний міст

Над річкою Прут простягається ще одна його гордість — залізничний міст, який будували ще в ХІХ ст. На жаль, до наших днів не зберіглась його початкова конструкція, проте сучасний варіант не менш захоплюючий та масштабний. Висота мосту сягає 65 м, він досі діє та сполучає місто з обласним центром та Львовом.

 

Церква Різдва Святого Іоанна Хрестителя

Хочете відчути силу Божого благословення, варто піти до церкви Різдва Святого Іоанна Хрестителя.  Церкву побудували у 2007 р. — це новий греко-католицький храм, який поєднав в собі сучасні та гуцульські техніки оздоблення, що дозволило створити унікальну та напрочуд гарну церкву. Віртуальний тур церквою Різдва Святого Іоанна Хрестителя дозволяє в цьому переконатись.

 

Стежка Довбуша та гора Маковиця

Полюбляєте активний відпочинок? Тоді подолайте кам’янисту стежку Довбуша довжиною 4 км, яка простягається серед високих ялин. Найвища точка цього підйому знаходиться на висоті 800 м над рівнем моря. Якщо вистачить сили, варто продовжити маршрут, подолавши одну з Карпатських гір — гору Маковиця. Її висота сягає всього 984 м, проте з її вершини є можливість оглянути не лише околиці Яремче, але й сусідніх сіл.

Маковиця

Фото з сайту esu.com.ua

Наповнити тур вихідного дня взимку дозволять різні варіанти активних розваг:

  • Їзда верхи на конях стане найкращим способом відчути весь колорит гуцульських прогулянок серед високих гір.
  • Прогулянки на снігоходах чи квадроциклах дозволять відчути весь драв від їзди по засніженим схилам.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.