Tickets [CPS] UA

Кременчук: куди піти і що подивитись

Кременчук — невелике місто на березі Дніпра, яке нечасто включають гіди в свої туристичні маршрути. Місто не славиться давніми пам’ятками історії, проте здатне зацікавити і закохати у себе навіть вибагливих мандрівників. В когось його назва може асоціюватись із промисловими спорудами, адже саме тут знаходиться чимало промислових заводів, серед яких славетний виробник «КраАЗів» та нафтопереробний завод «Укрнафти». Та хоч місто не має видатних пам’яток, йому є чим привабити гостей та приємно потішити на вихідних.

Кременчук

Цікаві місця в Кременчуці

Кременчук — ідеальне місто для ресторанного відпочинку. Тут чимало невеличких кафе, кав’ярень та ресторанчиків, затишних барів, де непомітно помине час в компанії друзів та знайомих. Шанувальники східної кухні можуть завітати до суші-барів, ласунчики знайдуть найсмачніші магазини-кав’ярні із розкішною випічкою, смаколики львівської шоколадниці обов’язково піднімуть настрій солодощами, а східноєвропейські шашличні потішать гурманів смачними стравами. Проте цікаві місця в Кременчуці — це не лише заклади харчування, де можна смачно поїсти та просто перепочити. Пропонуємо ознайомитись з найбільш популярними локаціями, які обирають кременчужани та гості міста.

Парк Миру

Невеличкий та відносно молодий парк Миру, який відкрили на честь 40-ої річниці дня визволення Кременчука від німецьких загарбників. Це популярне місце відпочинку, де постійно святкують фестивалі чи просто гарно проводять час люди різного віку. Тому батьки знають, куди піти в Кременчуці з дитиною, якщо надворі гарна погода чи просто є бажання покататись по асфальтованих доріжках на самокатах чи гіроборді. Також для дітей облаштовано відкритий автомайданчик, де дітлахи з самого малечку навчаються дорожньої грамоти. Є ігрові зони з гойдалками та гірками, батутами та атракціонами — все необхідне для активного дитячого дозвілля. Є в парку дійсно незвичне місце, де прокидаються духи миру під час звучання Гонгу Миру. Цей пам’ятний індонезійський знак встановлено в 2010 р. в знак підтримки Міжнародної співдружності. Тому на 150-кілограмовому диску знаходяться прапори всіх країн світу та зображено символи всіх релігій.

Поруч із Гонконгом Миру знаходить невеликий музей військової техніки, де зберігається справжня військова техніка, що використовувалась під час Другої світової війни: винищувач Міг-31, танк «Катюша» та інші види озброєння. Якщо полюбляєте романтичні прогулянки, парк Миру чекатиме на вас весною, в час рясного цвітіння алеї із рожевих сакур.

Світломузичний фонтан у сквері ім. Бабаєва

Обираючи місця для побачення, куди піти в Кременчуці з дівчиною, обов’язково зверніть увагу на одне з найгарніших місць для прогулянок — сквер ім. Бабаєва. Його засновано на честь колишнього мера Кременчука, який відзначився своїм внеском у розвиток сучасного міста. По центру свекру знаходиться світломузичний фонтан, який щовечора створює неймовірно гарну атмосферу завдяки різнокольоровій підсвітці струменів води. Поруч із ним — пам’ятник Бабаєва у вигляді мера, що сидить на лавці.

Поруч із сквером багато крамниць, кав’ярень та кафе. Саме тут знаходиться популярний KFC та магазинчик з найсмачнішими в місті бургерами. Тому один з популярних та виграшних варіантів, куди піти ввечері — це затишний та охайний сквер ім. Бабаєва.

Пам’ятники Кременчука

Якщо душа бажає дива, тоді не оминіть місця, куди можна піти в Кременчуці безкоштовно та ще за здійсненням бажань. Перша локація — пам’ятник Остапу Бендеру. Якщо вірити словам цього персонажа із кінострічки «Дванадцять стільців», саме Кременчук став місцем, де він провів своє голодне дитинство. Тому не дивно, що саме такому кіногерою встановлено пам’ятник поруч із торговельним центром міста «Галактика». Скульптор — Ельданіз Рябанов зізнався, що це другий пам’ятник на честь Остапа Бендера. Перший встановлено в Харкові, за який автору подарували путівку в Ріо. Звідти він привіз горішок, та замурував його у стілець монументу, що в Кременчуці. Тому, для здійснення бажань, варто лише посидіти на стільці біля Бендери, щоб ваша мрія перевтілилась в реальність.

Не менш незвичний пам’ятник, присвячений сантехнікам, знаходиться поруч з будівлею «Міськводоканалу». Бронзова скульптура нагадує нам про важливу професію та її внесок у злагоджену роботу системи водопостачання міста. Пам’ятник щуки, встановлений в Придніпровському парку — символ міста та популярне місце у молодят. Тим, хто засовує руку в пащу щуки, вона гарантує здійснення бажань чи довге подружнє життя.

Куди піти в Кременчуці з дівчиною

Подорожуєте разом з коханою людиною? Тоді скористайтесь нагодою та створіть неймовірне побачення поблизу Дніпра. Тут, поруч з будівлею річкового вокзалу, відкривається гарний краєвид на узбережжя, звідки можна спостерігати за пропливаючими катерами чи рибалками, походити вздовж набережної чи просто посидіти на одній з лавок у затінку дерев.

Прогулюючись набережною Дніпра, обов’язково зверніть увагу на геологічну пам’ятку Кременчука — скелю «Гранітний реєстр». Звичайні груди каміння насправді являють собою відшарування середньозернистих мігматитів, яким понад 3 млрд. років. Дивовижно, що така знахідка знаходиться майже під ногами у містян.

Бажаєте освідчитись чи натякнути на свої почуття? Прогуляйтесь у бік Палацу одружень. Тут облаштовано романтичну лавку із серцем — улюблене місце молодят та закоханих пар. Не менш романтичною буде прогулянка Міським Садом, де створене штучне озеро з альтанкою посередині. Вздовж берегової лінії облаштовано доріжки та лавки для відпочинку, а по під самою огорожею видніються з води засмагаючі на сонці черепахи. В озері багато риби та місцевих качок. Головна прикраса — пари лебедів, що повільно пропливають, хизуючись на камери телефонів відпочиваючих.

Міський сад

Що подивитись в Кременчуці

Хоча Кременчук було засновано 1635 р., архітектура міста відносно нова через те, що більшість будівель було знищено під час Другої світової війни і відновлено після її завершення. Тому серед місцевої забудови майже не залишилось витворів архітектури у стилі бароко чи модерн, проте все ж таки є будівлі, які теж варті уваги. Розкішний будинок по вул. Івана Приходько із вичурним фасадом, прикрашений арочними елементами та виконаний з використанням елементів рококо, ампіру і модерну — колишній будинок купця Чуркіна. Унікальна споруда, яка стала свідком багатьох історичних подій.

Ніби казковий палац виділяється серед забудови у Крюкові палац культури. Взимку він стає ніби частиною справжньої зимової казки. Якщо перед вами постає вибір, куди піти в Кременчуці на Різдво, тоді варто прогулятись площею Перемоги, де щорічно встановлюють розкішні святкові композиції до наступаючих зимових свят. Саме тут проходять найгучніші святкування та влаштовуються всілякі розважальні програми для дорослих та дітей.

Куди піти з дитиною в Кременчуці

В Кременчуці є багато місць, де можна провести гарно час з дитиною. Для любителів фауни та природи ідеально підійде міні зоопарк у сквері «Сосновий». У «Придніпровському» парку малюкам будуть ради місцеві білочки, що очікують на нові смаколики у вигляді горішків. Тут організована ціла алея з різноманітними атракціонами для малюків та школярів.

Придніпровсікий дарк

Проте найбільш популярними та незабутніми місцями для розваг стануть дитячі центри, де можна активно провести час: аквапарк, що знаходиться на березі р. Кагамлик; льодова арена «Айсберг» з платним катком для дітей та дорослих; дитячий розважальний центр «Флай кідс», де непомітно минають години за різноманітними іграми та розвагами. Головний їх плюс — ідеальні місця для відпочинку з дітьми, куди можна піти в Кременчуці зимою.

Кременчук — затишне сучасне місто, де ви не знайдете багатоповерхові торгових центрів неймовірних площ, проте зможете придбати все необхідне в невеликих крамницях. Тут не вирує активно життя, проте є популярні фастфуди української столиці. В місті немає магазинів «Рошен», проте є не менш вишукані кондитерські вироби від «Лукасика». Тут все інакше, проте самобутньо, тому цікаві місця Кременчуку по-своєму унікальні та здатні запам’ятатись гарними спогадами та затишною атмосферою.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.