Відпочинок під час війни 2022 року. Планування та можливості українців для відпочинку

Карпати. Відпочинок під час війни

Лютий місяць 2022 року виявився роковим для всіх українців та і світу в цілому. Але цей місяць завжди був туристичним в плані подорожі в теплі країни світу. Тому багато сімей, відпочиваючих за кордоном в цей час, отримало осуд та піддались критиці. Ось на цих нотах і утворилася у багатьох людей думка, що відпочинок чи відпустка під час війни - це злочин. Але людський ресурс не безмежний. І відпочинок потрібен як від фізичної втоми, так і в першу чергу від моральної. Для більшості українців цьогорічна відпустка не має сенсу. Основні українські курортні міста окуповані орками. По- друге, більшість чоловіків зараз знаходяться на фронті і можливості повноцінного відпочинку не має. По -третє ,це фінансова проблема, яка виникла у багатьох. Знищено багато робочих місць і люди залишились без заробітку. Але все ж таки в першу чергу, потрібно піклуватись про моральне здоров’я своїх дітей. Адже вони як губки, вбирають всю інформацію, яку ми транслюємо своїм моральних духом.

Навіть під час війни в Україні сфера туризму продовжує працювати. Наразі є багато пропозицій відпочинку як за кордоном так і на території України. Звісно, що в Україні безпечних місць наразі не існує. Але є більш віддалені міста від бойових дій. В першу чергу це Західна Україна. Відпочинок там завжди був популярним у будь який час. Рекомендованим місцем для відпочинку на пару днів є Бакота. Знаходиться вона в Хмельницькій області. Ще її назва в народі “Атлантида”. Це дуже сильне енергетичне місце. Туристи приїжджають помилуватися природою, відпочити на природі вдалечінь Чим зайнятися на Бакоті? В першу чергу - це активний відпочинок на березі Дністра. Можливе проживання як в палатках так і в будиночках в вздовж берегової лінії. Це мальовничі краєвиди для фотосесії. Пропливти по Дністру на човнах, байдарках. Відвідати старовинний скельний монастир. Піднятись на таємничу гору. Це ще не всі розваги,які пропонує цей мальовничий край. Тобто за невелику кількість коштів ви отримаєте купу емоцій і відпочинок на природі.

Рухаючись трохи далі пропонуємо відвідати Чернівці, Івано-Франківськ , Тернопіль чи Кам’янець-Подільський. Але для морального відпочинку не має нічого найкращого, як поринути в обійми природи. Для цього не важливо чи знаходишся ти десь в Карпатах чи в парковій смузі свого міста. Зараз дуже багато закрито для відвідування парків, лісів та озер. Тому можна відпочити ,поїхавши в невеличкі контактні зоопарки. Вони зараз також знаходяться в скрутному становищі. І цим самим ви сприяєте розвитку і підтримці економічного становища країни. Якщо є більша кількість днів для відпочинку, то краще відвідати термальні курортні

містечка, такі як Трускавець, Моршин, Миргород. Джерельна мінеральна вода є цілющою не тільки для дорослого, але й для малечі це буде чудовим лікуванням. На Західній Україні наразі багато пропонується житла в комплексних масивах. Вони розташовані на територіях ближче до гірських масивів. Багато мають відкритих басейнів та різноманітних забав для дітлахів. Є дуже багато видів безкоштовного відпочинку. Наприклад, виїхати покататись на велосипеді або самокаті, чи прогулятись вздовж річки ,якщо це безпечно, з’їздити в сільську місцевість, де є невелике озеро чи ставок та половити рибу. Так,наразі скрутні часи. Але потрібно не забувати, що в першу чергу потрібно дбайливо підходити до питання свого морального стану та стану своїх найближчих людей. Потрібно хоча б пару днів відпочивати під час війни, щоб відновлювати свої фізичні та моральні сили, відновлювати своє психологічне здоров’я. Але потрібно і слідкувати як ви це робите. Наприклад, нестримні веселощі та галас може стурбувати людей, які знаходяться поруч. Можливо вони лише тільки вирвались з окупованих територій. Також слідкувати за темами в соціальних мережах. Тому що буде не доречним спостерігати за радощами,коли надто дуже тяжкі дні в країні. І запам'ятайте, ви маєте право на відпочинок. Тому що ви працюєте з перших днів війни, робите внесок в економіку країни, турбуєтесь про свій фізичний стан. Звісно, враховуючи цілу низку нюансів, тому що це не повноцінний відпочинок і має багато недоліків. Але в першу чергу, не забувати хто знаходиться поруч і поважати почуття людей.

Все буде Україна.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.