Що подивитись на вихідних у Львові?

 

Усім відомо, що місто Львів має свою особливу атмосферу: затишні вулички, наповнені ароматом запашної кави, вкриті бруківкою дороги та цікаві стародавні будинки. Львів – ідеальне місце для романтичних вікендів, відпочинку в компанії найкращих друзів чи сімейного релаксу. Якщо ви плануєте провести свій час саме там, тоді вам варто дізнатись, що подивитись на вихідних у Львові.

Площа Ринок — незабутнє знайомство із Львовом

Площа Ринок – місце, куди сходяться основні шляхи Львову. Одне з найпопулярніших місць прогулянок львів’ян та гостей міста. Ще кілька сотень по ній їздили торговці з різних країн, торгували жителі міста та приїжджі купці. Сучасна площа славиться продажем сувенірів та величезною кількістю різноманітних кав’ярень, кафе та сучасних ресторанів.

Площа Ринок

Фото з сайту md-ukraine.com

Наступна локація – центр Львову, в якому знаходиться Міська ратуша. У Львові жартують – «Всі дороги світу ведуть до Львівської Ратуші». Тепер це чи не найголовніший символ Львову. Цікавий факт: біля Львівської Ратуші колись давно стояв стовп ганьби. Стовп покарань, стовп ганьби, львівський пренгер, місцевий пражник. Так називали жителі міста головне місце покарань і присоромлення у Львові. Також стовп ганьби виконував роль місця страти за страшні злочини.

У центрі площі знаходиться ратуша, звідки відкривається чудовий панорамний вид на Львів та його околиці. Навпроти кожного кута будівлі встановлено фонтани з статуями античних богів: Нептуна, Діани, Адоніса та Амфітриди. Колись воду фонтанів використовували для потреб купців та напоювання коней, сьогодні ж вони виконують лише декоративну функцію, даруючи частку свіжості у спекотні дні.

Поруч із площею є багато музеїв та вартих уваги пам’яток міста: кам’яниця Бандінеллі, Чорна кам’яниця, музей-аптека, палац Любомирських, церква Преображення Господнього, Вірменський собор та костел домініканців Божого тіла.

Старовинний Львів — місце яскравих вражень

Старовинна частина міста – те, що обов’язково слід подивитись на вихідних у Львові. Тут кожна будівля таїть безліч «секретів», які не знайдеш в інтернеті, але можна почути з вуст всезнаючих гідів. Гарна архітектура створює незабутню атмосферу. Високий мур на Митній площі – головний символ Львову. Навіть пам’ятні фото тут виходять напрочуд гарними у любу погоду.

Захисні спорудиЛьвову

Фото з сайту lviv1256.com

Поруч із площею є музей скульптури Йогана Георга Пінзеля та Бернадинський монастир, закладений А. Одровонжем у 1460 р. Можна без перебільшень сказати, що майже кожен будинок у Львові — частинка його історії, мовчазний свідок історичних подій, про які хочеться дізнатись кожному гостю міста.

Найсмачніші місця Львову

Львів такий великий та цікавий, що гуляючи його затишними вуличками ви швидко зголоднієте. Без паніки, є прекрасне вирішення цієї задачі. Відвідайте «Криївку» — чи не найпопулярніший ресторан міста, в якому ви зможете замовити страви на будь-який смак. Також можна відвідати «Львівську реберню під Арсеналом», де можна скуштувати смачних реберець та пива. Всі, хто тут був, залишаються задоволеними гарним проведенням часу та неймовірно смачними стравами.

Львівська реберня

Фото з сайту fest.lviv.ua

Захоплюючі екскурсії Львову

Якщо бажаєте в повній мірі відчути унікальність міста львів’ян, варто подивитись на вихідних у Львові найпопулярніші екскурсійні місця: палац Потоцьких чи будинок вчених. Додайте до туристичного маршруту загадкове місце під назвою Секретна аптека. Ця назва так і тягне дізнатися, що ж секретного в цій «аптеці». Це інтерактивний музей фармації. Коли ви потрапите у підземелля музею, ви ознайомитеся з історією аптечної справи у Львові. Музей проводить регулярні екскурсії, знайомлячи відвідувачів з унікальними експонатами. Поміж них — ікона «Ісус Христос як аптекар».

Секретна аптека

Фото з сайту innovation.24tv.ua

Коли відпочинок у вихідні підійде до завершення, рекомендуємо подивитися на ресторан-музей "Сало" або на художню галерею «Зелена канапа». Це місце для поціновувачів сучасного мистецтва, що можна зрозуміти з назви локації. Таких виставок проводиться близько 20 на рік. Найкращі митці Львова творять для жителів міста та туристів, аби вони могли насолодитися мистецтвом та побачити в експонатах свій сенс. Сувенір, привезений з такого місця, стане особливим у колекції справжнього мандрівника. Це не просто магнітик для холодильника, а, без перебільшення, витвір мистецтва!

Львів — багатогранне місто, що не залишає байдужими свої гостей. Воно зачаровує та манить туристів, викликаючи бажання повернутись сюди знов і знов. Бажаєте перевірити? Тож вирушайте! Проведіть незабутній відпочинок та не забудье поділитись враженнями про свої вихідні у Львові!

 

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.