Відпочинок в грудні: ТОП 10 ідей

Якщо вам набридло проводити свята або вихідні в грудні в одних і тих самих місцях, сумувати за переглядом телевізійних новорічних шоу, тоді обирайте один із можливих варіантів відпочинку в грудні! Беріть з собою в подорож найдорожчих людей та перетворіть вільний час у незабутню подорож!

Мальовничі Карпати

Звісно, одне з найпопулярніших місць відпочинку узимку — Карпати. Ви можете поїхати у найлюдяніші та розвиненні за інфраструктурою місця або віддати перевагу менш відомим туристичним локаціям. У Карпатах є багато місць, де ваша відпустка пройде весело та незабутньо!

Зима в Карпатах

Фото з сайту kamendvir.com.ua

  1. Буковель — один з популярних карпатських гірськолижних курортів, який полюбили не лише європейці, а й мусульмани. Велика кількість підйомників, шалена кількість різноманітних розваг, веселі атракціони, затишні кав’ярні та ресторани, а також житло на будь-який гаманець та смак. Тут ваш відпочинок буде сповнений вражень та адреналіну.
  2. Пилипець — гірськолижний курорт, де на любителів снігових активних розваг чекають 11 трас, круті гірські схили та безліч розваг. З переваг гірських трас — можливість обрати варіант як для новачка, так і для професійного лижника та сноубордиста. Знаходиться курорт у Львівській області, на г. Тростян.
  3. Плай — гірськолижний курорт поблизу траси Київ-Чоп для тих, хто шукає бюджетний відпочинок з відмінним сервісом. Гірськолижний комплекс знаходиться у самому серці Карпат. Його гірські схили підходять новачкам і профі, оскільки гори мають круті схили згори та більш пологі у підніжжя. Наявність сноупарку та гірськолижної школи — дозволять навіть без підготовки освоїти нові навики їзди на лижах чи сноубордах.
  4. Драгобрат — ідеальне місце для відпочинку в грудні! Високогіроний курорт більш адаптований для спуску професіоналів, які вже не бояться крутих схилів та прагнуть освоїти нові трюки на лижах чи сноубордах. Тому новачки на спуску — велика рідкість для такого курорту, оскільки не кожен бажає отримати перші уроки катання на спуску з г. Стог висотою 1707 м.

Зимова казка в містах України

  1. Кам’янець-Подільський — місто, яке захоплює та схоже на справжню зимову казку. Старовинні будинки, цікаві пам’ятники, багаточисельні пам’ятки та одне з семи чудес України — «Кам’янець» — національний історико-культурний заповідник. Його могутні кам’яні стіні, увінчані баштами вкритими снігом, — заворожуюче явище, на яке варто подивитись. Крім того, у місті щороку, у грудні, проводять Різдвяний ярмарок, а з 25 по 26 грудня буде проходити зимовий етно-фестиваль.

Каменец-Полоьский зимой

Фото з сайту khm.depo.ua

  1. Романтичний Львів — гарний у буд-яку пору року. Проте лише взимку тут можна відчути особливу передноворічну атмосферу, яка налаштує на незабутні святкування. У самому центрі міста, на Площі Ринок, традиційно працюватиме льодова ковзанка. Для дітей будуть відкриті резиденції Святого Миколая, проводитись майстер-класи та різдвяні квести. У тих, хто приїздить до Львову 5 грудня, буде можливість потрапити на найатмосферніший ярмарок Тлум&Крам. Тут буде грандіозний розпродаж вінтажних речей, які відійдуть для прикрашення інтер’єру або для пам’ятного подарунка коханим.
  2. Диканька. Хто не читав у школі оповідання «Вечори на хуторі біля Диканьки»? Мабуть для кожного ця містична історія залишилась однією з найкращих серед багатьох творів в українській літературі. Не менш чаруючою виглядає та сама Диканька і в наші дні. Якщо плануєте провести відпочинок в грудні у затишному місті, де є багато цікавих для ознайомлення місць — Диканька оптимальний варіант! Тут, у Регіональному ландшафтному парку «диканський», є давні печери, які раніше простягались майже на 500 м. Тріумфальна арка та церква маєтку Кучубея нагадають про те, що до Громадянської війни тут знаходився один з найбільших маєтків Полтавської губернії, побудований у кінці 17 ст. В будинку налічувалось близько 100 кімнат, тут була конюшня, пивоварня, оранжерея та пивоварня. Є у селищі історико-краєзнавчий музей, Тріумфальна арка, пам’ятники та багато цікавих місць для ознайомлень.
  3. Музей Пирогово — один з найбільших історичних парків України. Щороку взимку тут проводять для дітей майстер-класи та проводяться театральні дійства. В грудні Пирогово — місце де оживають дитячі мрії, оскільки тут з 10-го грудня відкривається садиба Святого Миколая, де на дітей чекатиме не лише індивідуальна зустріч із святим, але й невеличкий подарунок. Дорослі ж можуть прогулятись засніженим парком, ознайомитись з історією України, українськими звичаями та обрядами, покуштувати в місцевих кафе традиційні українські страви та насолодитись гарними краєвидами.

Цілющі місця

  1. Почаївська Лавра — одне з найпопулярніше туристичне місць, куди щороку приїздить 150 тис. паломників. Тут віднаходять душевний спокій, набираються сил на наступний рік та просто оновлюють тіло у джерелі Праведної Анни, щоб позбавитись від накопиченого негатива. На території Почаївської Лаври є багато святинь, печери з підземними ходами, трапезна, Чудодійна ікона Божої матері та розкішні церкви.

Почаївська Лавра взимку

Фото з сайту pochaev.org.ua

  1. Моршин — про користь мінеральних вод Моршина відомо не лише українцям, але й іноземцям, які щороку приїжджають сюди для відпочинку та оздоровлення. Користь мінеральних вод змогли оцінити мільйони відвідувачів, які віддають перевагу цілющій силі дарів природи, аніж сучасним ліками. Тому, для тих, хто бажає відпочити від щоденного гомону, зміцнити здоров’я та провести гарно час серед засніжених краєвидів парків, слід віддати перевагу комфортабельним санаторіям Моршина.

 

Україна — дивовижна країна, де багато гарних місць для активного чи оздоровчого відпочинку у грудні. Тому бажаємо обрати саме той варіант, який подарує бажані емоції та лише гарний настрій!

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.