Веселе

Селище Веселе розташоване в Запорізькій області, яке багатьом туристам запам’ятовується найбільшим в світі пам’ятником бджолі-трудівниці та історією про найпрацьовитіших людей України. За легендою, на місці селища часто зупинялись козаки, що їхали по сіль. Вони напували своїх волів на березі озера, що нині знаходиться в центральній частині с Веселе.

Найважчими часами для селища стали роки кріпацтва та явного розподілу селян на багатих та бідних. Більшість селян була на межі зубожіння. Весняні повені спричиняли часті спалахи холери та тифу, а постійно зростаючі податки та бідність призвели до постійних заворушень. Лише на початку ХХ ст. село Веселе почало відроджуватись після запровадження непу. З’явились початкові школи, збільшились обсяги виробництва, почала міцнити економіка села. Це призвело до появи великих кількості ударників праці, які в рази перевищували виробничі встановлені нормами праці.

Веселе

Фото з сайту mig.com.ua

С. Веселе — поселення, де люди, незважаючи на важку долю змогли проявити свої найкращі та найсильніші сторони, показати неймовірні результати праці та стати прикладом, як людська наполегливість та працьовитість можуть перетворити непримітне селище в один з найвпорядкованіших районних центрів Запоріжжя.

Веселе на карті України

Місця, які можуть бути для вас цікавими з цього міста

Шато Трубецького

Шато Трубецького

Поблизу Нової Каховки, у невеличкому с. Веселе, знаходиться колишній палац князя Трубецького.
Вітовтова вежа

Вітовтова вежа

Вітовтова вежа — споруда XIV ст., яку будували литовці та реставрував свого часу князь Трубецький.

Категорії, які можуть бути цікавими для вас у цьому місті

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.