Стрілкове

Стрілкове невеличке селище Херсонської області, яке кожного року наповнюють тисячі туристів, які хочуть добре відпочити на морському узбережжі. В північній частині селища є частиною Арбатської коси, на півдні — пляжі Азовського моря, а на заході — територія омивається водами затоки Сиваш.

Вперше селище позначали на карті ще на початку XVIII ст. В той час воно мало назву Чокрак, що означало «джерело», джерело прісної води, якої тут було в достатній кількості у місцевих водоймах. Наприкінці XIX ст. сюди переїхало кілька сімей садоводів. Тому велика частина земель була засаджена фруктовими деревами. Також с. Стрілкове відоме видобутком природного газу та наявністю термальних і артезіанських вод.

Стрілкове

Фото з сайту arabatka.ua

Місцевість відома своєю віддаленістю, глибокими та достатньо чистими морськими водами та відомим гліцериновим озером. Озеро отримало свою назву за рахунок незвичної води, яка пом’якшує шкіру після купання.

 

Стрілкове на карті України

Місця, які можуть бути для вас цікавими з цього міста

Арбатські терми

Арбатські терми

«Арбатські терми» — молодий оздоровчий курорт, який відкрили у серпні 2020 р. в найвужчій частині Арбатської стрілки.

Категорії, які можуть бути цікавими для вас у цьому місті

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.