Драгобрат - Відпочинок на закарпатті

Що таке осінній відпочинок в Драгобраті? Це в першу чергу насолода барвами природи, відчуття свободи після шумного та метушного мегаполіса, це найблагодатніша пора року.

Драгобрат

Завітавши сюди, ви зможете милуватися найвищим масивом Українських Карпат – Чорногорою, побачите вершини Говерли та Петроса та найвищі хребти Горган – Синяк та Довбушанка. Зі схилів долини відкриваються чудові краєвиди.

Драгобрат - це не село або селище, це курорт, який розташований між масивами гір і знаходиться найвище серед всіх курортів України. З 2000 років курорт стрімко розвивається та набирає популярності.

Чим же займатися в Драгобраті в осінню пору року?

“Тиха” охота

Для поціновувачів грибів та ягід, осінь - це саме та золота пора,коли можна приїздити збирати гриби та ягоди. Це сезон білих грибів. З ягід можна збирати ожину, чорницю ,журавлину та дику малину. Також варто відшукати лісову суницю та місцями калину.

Піднятися на підйомнику

Драгобрат

В осінню пору року підйомник працює зазвичай по вихідних днях. Вартість одного підйому та спуску коштує в 2023 році 150 грн з людини. Піднімаючись, ви можете оглянути Драгобрат з усіх його сторін. Видно всі вершини гір,які вкриті мільйонами кущів чорниці. Вдалечінь видніються масивні старі смереки. Якщо підійматися в туман, що дуже часто зустрічається восени,то виникає відчуття наче ти поверх неба і лише верхівки смерек видніються з густого туману.

На вершині гори є колиба “Перемичка”. Це атмосферне місце, де можна смачно поїсти та зігрітися, відпочити з чудовими краєвидами на гірські масиви. З цієї точки є туристичні маршрути, які ведуть вище в гори. Або прогулятися по пологим схилам.

Піші походи

Драгобрат

Для любителів активного відпочинку, Драгобрат - це безліч туристичних маршрутів та місць для відпочинку з палатками. В долині між горами є водоспад, який називається Драгобрат і має висоту понад 7 метрів. Під ним знаходиться озеро Герешаска, яке має дивовижну прямокутну форму. Вода в озері залишається крижаною весь рік, незалежно від температури повітря. Уздовж Свидовецького хребта є багато високогірних озер, але варто приготуватися до тривалої прогулянки, адже вони розташовані на значній відстані один від одного. Окрім Герешської, можна відвідати озеро Ворожеска, Апшинець та Івор (Драгобратське озеро). Дорога до них місцями складна і крута. Це того варте. Адже потім відкриваються заворожуючі види та унікальна природа.

Прогулянки на джипах та конях.

Всі красоти гірських масивів та озер можна побачити і за допомогою екскурсій, які пропонують місцеві турагенти. Кожного дня організовуються поїздки на джипах чи спеціальних машинах, в народі “буханки”, по гірських масивах та до місцевих озер. Дорога не легка та місцями дуже крута.

Для більш спокійної поїздки, пропонуємо прогулятися верхом на конях. Година катання по густому лісу верхом - це особий вид відпочинку. Коні тут всі навчані та спокійні. Романтична та спокійна прогулянка верхом запам’ятається надовго.

Велотуризм або мототуризм.

Драгобрат

Пологі схили гірських масивів так і манять велотуристів. Вибираючи власний маршрут, отримаєте купу емоцій та вражень. Природа дивовижна та заворожуюча. Якщо ви не маєте свій гірський велосипед чи мопед,на території курорта є прокат та інструктор,який навчить і супроводить під час поїздки.

Бані та чани.

Який же Карпатський відпочинок без чану? Саме осінню це дуже цінно та корисно. Повітря зранку чи веччері вже прохолодне але день ще довгий. Тому замовивши собі на пару годин чан з видом на вершини гір у смерековому бору - це окремий вид відпочинку в Драгобраті. Це принесе бадьорість, заряд енергії та заспокоєння та тривалий час.

Недоліком Драгобрату є складний шлях до нього, адже єдина дорога о пролягає через село Ясіня, з центру якого вас довезуть до місця призначення крутою гірською дорогою спеціальним транспортом підвищеної прохідності. На звичайній машині це майже не можливо. Дорога дуже крута та кам’яниста. Але найкрасивіші пейзажі, найчистіше гірське повітря і відмінний відпочинок того варті.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.