Топ 10 найгарніших парків Києва для прогулянки

Київ — одне з найгарніших міст України, де є багато місць не лише для активного, але й спокійного відпочинку. Тут із задоволенням відволікаєшся від метушні, прогулюючись тінистими алеями, вздовж яких зеленіють газони та височіють листяні дерева. Для цього в Києві облаштовано 127 парків та понад 500 скверів — зелених куточків для прогулянок киян та гостей столиці. Які ж з існуючих парків Києва дійсно вражають красою та вважаються одними з найкращих зелених зон величезного міста?

Парк Феофанія

Парк «Феофанія» — куточок спокою та краси, улюблене місце відпочинку багатьох киян. Влітку тут із задоволенням гуляють, ховаючись в тіні дерев від міської спеки, восени насолоджуєшся красою різнобарвного листя, взимку пограти в сніжки, а весною насолодитись ароматом весняних квітів. На території парку є гарні озера, альтанки та ігрові майданчики. Це чудово місце для спокійного відпочинку подалі від загазованих вулиць Києва. У парку постійно проводять різноманітні фестивалі, концертні вистави та святкування найбільш важливих у житті киян свят.

Парк Феофанія

Фото з сайту feofaniya.kiev.ua

Адреса: вул. Академіка Лебедєва, 32

Парк «Кіото»

Якщо вам не доволилось бувати в Японіії, тоді неодмінно сходіть до парку «Кіото». Весною це місце перетворюється на справжнісіньку частину японського вулицю, де все прикрашає рожеві квіти сакури. Тому в квітні в парку завжди людно, оскільки клжен хоче залишити на згадку фото на фоні розкішних квітучих дерев. Не менш розкішно парк «Кіото « виглядає взику чи восени. Влітку тут можна не лише прогулятись, а відпочити на гамаку між деревами чи просто посидіти в тіні дерев.

Парк_Кіото

Фото з сайту www.44.ua

Адреса: поблизу ст. м. «Лісова»

Парк Партизанської слави

Оновлений парк Партизанської слави — улюблене місце для прогулянок жителів Дарницького району. Тут завжди людно у вихідні і неймовірно затишно в ранкові будні. У парку є декілька майданчиків для занять спортом, ігрові майданчики для дітей та мотузковий парк Сейкар для любителів активного відпочинку.

Родзинка парку «Партизанської слави» — три невеличкі озера, в яких завжди плавають сміливі качки або можна побачити черепах. В спекотні дні тут багато відпочиваючих, а взимку найсміливіших катаються на ковзанах.

Парк_Партизанської_слави

Адреса: поруч зі ст. м. «Червоний Хутір»

Парк ім. Рильського

Парк ім. Рильського — один з найбільших парків Києва. З 1960 р. він вважається пам’яткою садово-паркового мистецтва. Тут русте багато видів дерев: тополя, дуб, клен, береза, акація, туя, граб — реалістична довідка для вивчення дітьми. Найбільш мальовнича частина парку — каскад з чотирьох ставків. Крім того, парк ім. Рильського облаштований дитячими та спортивними майданчиками, в ньому є зелений театр, бювет з артезіанською водою, мотузковий парк, картинг та пам’ятники важливим історичним постатям та подіям.

Парк Шевченка

Майже в самісінькому центрі міста, оточений головними дорогами міста, знаходиться зелений куточок — парк ім. Т. Г. Шевченка. Основний пам’ятник парку — пам’ятник Шевченка, куди щороку приходять на річницю смерті поета покласти квіти президент України. Навпроти парку знаходиться червона будівля відомого Університету Шевченка, з іншої сторони — Київська картинна галерея та музей Ханеків.

Парк Шевченка завжди охайний та доглянутий. Протягом весни та літа тут завжди квітнуть клумби, а взимку тут відкривають безкоштовну святкову ковзанку. Є у парку місце для любителів шахів, а для дітей — дитячий майданчик.

Парк_Шевченка

Фото з сайту kiev.informator.ua

Адреса: бульвар Шевченка

Парк Перемоги

Парк Перемоги — історична згадка про важкі та сумні воєнні роки, які довелось пережити України. Про це нагадують багаточисельні пам’ятники парка, величезний Курган Безсмертя, що створено з насипу землі, взятої з могил солдат та партизан, які воювали на території Європи.

В Парку перемоги створені всі умови для повноцінного відпочинку: дитячі та спортивні майданчики, атракціони, колесо огляду та мотузкові траси. Тут можна проїхати на велосипеді, покататись на самокаті або ж прогулятись вздовж набережної навколо озер. В парку Перемоги завжди багато відпочиваючих, оскільки краса цього місця приваблює та викликає бажання прийти сюди знову.

Парк_Перемоги

Фото з сайту rubryka.com

Адреса: біля ст. м. Дарниця

Маріїнський парк

Маріїнський парк — парк з цікавою історією, який спроектовано згідно з традиційним англійським парковим плануванням. Його планували без гострих кутів, рослини саджали ярусами, додаючи ім природнього вигляду. Маріїнський парк популярний серед киян, оскільки це зелена зона служить місцем для прогулянок та відпочинку туристів та киян. З його алеї відкривається гарний вид на Київ та Дніпро, тут можна погуляти серед вікових дерев, загадати бажання біля велетенської жаби чи прогулятись мостом закоханих.

Маріїнський парк

Фото з сайту tatiana-sirenko.com

Адреса: біля ст. м. Арсенальна

Парк Київського Політехнічного інституту

Парк Київського політехнічного інституту засновано на місці військового поля, згодом побудували інститут та облаштували парк. Нині його територія займає майже 14 га. Тут переважно ростуть листяні дерева, серед яких зустрічаються екзотичні види рослин: гінкго, кавказька Лапина, бундук, цукровий клен). Враховуючи розміщення, Політехнічний парк став улюбленим місцем відпочинку не лише перехожих, але й студентів КПІ. Тут вони проводять вільний час та навчаються.

Фото з сайту susanintop.com

Парк КПИ

Адреса: проспект Перемоги

Парк Володимирська гірка

Між Володимирським узвозом та Трьохсвятительською вулицею знаходиться парк Володимирська гірка. Це популярне туристичне місце, оскільки тут можна побачити пам’ятник Святому Володимиру, відпочити в Кокорєвській альтанці та помилуватись Києвом з висоти пташиного польоту. На початку ХХ ст. тут проводились народні гуляння, нині це важливе історичне місце, де приємно прогулятись вимощеними доріжками, помилуватись красою паркової зелені та помріяти, дивлячись вдалечінь, на блакить Дніпра.

Парк Володимирська горка

Фото з сайту vmeste-po-kievu.com.ua

Адреса: Володимирський узвіз, 1

Парк Наталка

Один з нових, проте напрочуд гарних парків Києва — парк Наталка, який в 2017 р. відкрили в Голосіївському парку. Продумане ландшафтне планування, охайна територія, наявність місць для відпочинку та розваг — тут є все для гарного відпочинку на самоті або всією сім’єю. З парку відкривається гарний краєвид на р. Дніпро, Московський міст та околиці Лівого берегу. На території завжди квітнуть квіти та доглянуті газони. Тут приємно прогулюватись або активно проводити час, займаючись спортом на спортивному майданчику або їздячи на велосипеді. Дітлахи мають змогу погратись на дитячому майданчику та просто поїздити на ковзанах чи самокатах.

Парк_Наталка

Фото з сайту kiev-foto.info

Адреса: Оболонська набережна, 9

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.