Маршрут вихідного дня влітку: дивовижна Умань

Умань — невеличке місто на Черкащині, яке щороку приваблює сотні тисяч туристів. Це одне з романтичних та загадкових міст, яке стало відоме завдяки неймовірній історії кохання.

Умань знаходиться в 277 км від Одеси, в 190 км від Черкас, в 200 км від Києву та в 300 км від Хмельницького. Умань вражає своєю красою в любу пору року. Проте туристичний сезон розпочинається лише весною та триває до кінця листопаду.

 

Манлива Софіївка

Розпочати знайомство з Уманню варто з її гордості та візитівки — квітучого парку Софіївка. Кожного року сюди приїжджають тисячі туристів, що полюбляють насолоджуватись парковою красою, його тінистими алеями, освіжаючими водоспадами, живописними озерами та квітучими галявинами. У травні Софіївка потопає у квітах магнолій, бузку, ірисів та тюльпанів. Їх яскраве цвітіння в червні-липні змінює ніжний запах більш ніж 150 видів троянд, а восени парк палає у різнокольоровому яскравому листі.

Софіївка не лише гарне місце для відпочинку, але й цікаве історична локація, яка приховує багато таємниць та надзвичайних історій. Не втрачайте можливості дізнатись про них більше!

Дендропарк Софіївка

Фото з сайту turodessa.com.ua

 

Василіанський монастир

Таємниче підземелля Василіанського монастиря вражає своїми розмірами. Високі стелі, широкі проходи, просторі приміщення — вражають своїми розмірами та руйнують уявлення про вузькі коридори більшості підземель. Проте це не єдине цікаве, що має цей монастир. Його історія досить різноманітна на події, вражає тим, як така споруда протягом сотні років споглядала на найважливіші історичні події України. Василіанський монастир зазнав роки розквіту та занедбання, проте й досі здатна багато розповісти сучасникам про найважливіші історичні постаті Умані.

Василіанський

Фото з сайту risu.ua

 

Миколаївський собор

Миколаївський собор — згадка уманців про важливу перемогу над військом Наполеона. Городяни за рахунок власних коштів змогли побудувати святиню, щоб віддячити Богові за те, що врятував народ від великого загарбника. Місце для будівництва було обрано не випадково. Колись на ньму знаходилась оборонна фортеця, а згодом стояв костел.

Спершу храм будувався як церву. Лише згодом він отримав статус собору та став головною святинею Умані. При храмі відкрили школу, де мали змогу навчатись діти та дорослі письму та Божому слову.

Успенський костел

Успенський костел — храм, що має складну історію. Його будівництво тривало майже 100 років, проте час розквіту костелу тривав недовго. Майже через 30 років після відкриття почалось гоніння його священнослужителів. В роки радянської влади будівлю перетворили на музей, який і нині знаходиться в його стінах. Проте з 1995 р. частина будівлі продовжила свою релігійну діяльність. Декілька разів на тиждень тут проводяться богослужіння.

Успенський костел

Вулиці гостинної Умані мають чимало важливих історичних будівель. Тому особливо цікаво гуляти містом у літню погоду, коли є можливість витрати достатньо часу на ознайомлення з містом та його історією. Яскравим завершальним моментом маршруту вихідного дня влітку стане прогулянка Новою Софіївкою або споглядання феєричного музичносвітлового шоу у виконанні фонтанів «Перлина кохання». Танок яскравих струменів води на тривалий час залишить лише гарні спогади про дивовижну Умань.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.