Тур вихідного дня з Харкова в Полтаву

Якщо ви живете у Харкові, але вам хочеться чогось нового, такого, що ви ще не бачили, тільки-от лише двох вихідних на тиждень вам здається мало для подорожей Україною… Це не так! Пропонуємо вам спробувати тур вихідного дня. Це маленька, але дуже яскрава подорож, яка запам'ятається надовго. Чудовим варіантом для цього буде Полтава – місто з великою історією поза спиною.

По приїзду в Полтаву, обов'язково відвідайте Круглу площу. Це місце гарне з усіх сторін, а особливо з верхнього ракурсу. Якщо ви власник квадрокоптеру, спробуйте зняти площу з повітря. Результат вас порадує.

Полтава тур вихідного дня

Тур вихідного дня в Полтаві стане хорошим рішенням і для цінителей чарівних краєвидів та історії: Іванова гора, яка стоїть над річкою Ворскла. Тут археологи знаходили стародавні рештки давнього міста. У ХVІІІ столітті тут спорудили Полтавську фортецю, яка захищала місто від шведської армії. Найпопулярнішою спорудою тут є витончена Біла альтанка - один із найкрасивіших символів Полтави. Власне, гора носить таку назву на честь письменника Івана Котляревського. Тепер це місце для побачень, для милування заходом сонця.

Полтава галушка

Що подивитись у полтаві такого, щоб відправити фото друзям та здивувати їх? Пам'ятник галушці – пам'ятка для справжніх поціновувачів української кулінарії, для справжніх козаків! Ваш тур вихідного дня в Полтаву не може пройти без смачних українських страв, тому рекомендуємо вам скуштувати справжніх галушок в одному з харчових закладів міста.

Наступна зупинка – Полтавський краєзнавчий музей. Для любителей історії, стародавності та атмосфери минулого. Шармом цього місця є його фасад: виконаний в коричнево-бежевих кольорах, вузькі та високі вікна, незвичайних дах. Музей налічує близько 300 тисяч експонатів.

Що подивитись у Полтаві, якщо ви приїхали з дитиною? Музей дальньої стратегічної авіації буде цікавим і для дорослих, і для дітей. Пориньте в цю цікаву нішу авіації, бомбардування та боєприпасів. Для дітей тут проводять цікаві екскурсії, де простою мовою розповідають про цю тему.

Отже, відвідавши всі перечислені місця, ваш тур вихідного дня точно залишить позитивні враження про себе. Поділіться ними з близькими та друзями, агітуйте їх також відвідати всі ці пам'ятки культури. Місто «Наталки-Полтавки» - вдалий вибір для цікавого проведення часу.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.