Відкрийте для себе захід України: ТОП цікавих місць для мандрівників

Захід України — це не лише історична краса, але й багатий культурний спадок, який вражає своєю різноманітністю. Цей регіон, що охоплює області від Львова до Закарпаття, завжди був популярним серед мандрівників. 

Розгляньмо цікаві локації для відпочинку на заході країни!

Захід України

Синевирське озеро: карпатська перлина 

Синевир — це найбільше озеро в Карпатах. Воно вражає своєю чистотою та красою природи. Прогулянка човном або лісом, що оточує озеро, роблять це місце ідеальним для відпочинку та відновлення сил.

Світязь: природний рай в серці Волині

Унікальний комплекс Шацьких озер із чистою водою та величезними площами лісу приваблює природолюбів та тих, хто шукає спокій і відпочинок від міської метушні. Тут ви можете провести час на природі, покататися на велосипедах, підкорити водні шляхи на катамаранах або просто насолоджуватися тишею та красою.

Шипіт: безмежні гори та фестивалі

Неподалік від села Пилипець Міжгірського району знаходиться неймовірна локація, яка може запропонувати відвідувачам безліч варіантів відпочинку:

  • затишні готелі біля водоспаду “Шипіт” та яскравий ринок з різноманітною їжею та сувенірами;
  • чани, басейни та поїздки квадроциклами;
  • підйом на гору Гимба або Великий верх з можливістю відвідати традиційну чайовню;
    самоорганізований фестиваль на гірських галявинах, який проходить щорічно з 1993 року (з 6-7 липня у свято Івана Купала);
  • лижі та затишні будиночки під оренду на зимовий сезон.

На Шипоті кожен зможе знайти для себе щось особливе.

Бакота: неймовірні краєвиди та спокій

Бакота — затоплене село в Україні, в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області. Туристів місце приваблює фантастичними краєвидами, мальовничими пляжами та, звісно, залишками скельного монастиря. Тут збереглось кілька печер та ніші від поховань.

Ужгород: затишне місто на кордоні

Ужгород — місто, розташоване в самому крайньому заході України, прикордонне зі Словаччиною. Головний пам’ятка — Ужгородський замок, розташований на горі над містом. Прогулянки липовою алеєю біля річки, зелені парки та кав’ярні — все це робить атмосферу в місті більш затишною та спокійною. 

Проте, якщо ви хочете перетнути кордон, щоб продовжити свою мандрівку в іншій країні, слід завчасно підготуватися. Найкраще, що ви можете зробити для безпечного туру — оформити туристичну страховку на сайті https://finance.ua/ua/insurance/travel

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.