ТОП 10 найвідоміших барахолок Києва

Барахолки Києва

Багатогранний Київ вміє дивувати не лише своїми різноманітними забавами й сучасними брендовими бутіками, але й місцями, що не залишать вас байдужими. Справжніми скарбницями антикваріату, де можна знайти унікальні речі різних часів. Саме такими локаціями є відомі барахолки Києва, що допоможуть вам придбати не лише унікальну, а й дійсно цікаву річ минулих часів.

 

Барахолка на Петрівці (Почайній)

Біля метро Почайна завжди було багатолюдно, оскільки саме тут з років незалежності України існував найбільший книжковий та речовий ринки. Наразі тут знаходиться один з найвідоміших блошиних ринків міста. Тут продається багато цікавих речей, серед яких можна знайти як дорогу давню ікону, так і високоточний мікроскоп. Речі цієї «блошки» можуть стати як цінним експонатом музею, так і родзинкою декору ретро-інтер’єру.
Адреса: вул. Вербова, 19

 

Барахолка біля Дарницького ринку

Неподалік від Дарницького вокзалу вже десятки років, кожних виїзних вулицю Ялтинську наповнюють ряди старовинних речей. Серед них чимало предметів побуту, речі, а також недоступні вже в магазинах запчастини як до транспорту, так і старих моделей приладів. Старі годинники, запчастини, одяг, сувеніри — номенклатура речей може бути найнеочікуванішою.
Адреса: вул. Ялтинська, 3-5

 

Барахолка Куренівки

Понад 40 років блошиний ринок на Петропавлівський площі допомагає прихильникам антикваріату віднайти щось унікальне до своєї колекції старовинних речей. Тут можна знайти не лише чудернацькі моделі телефонів, а й щось корисне для побуту: розкішні плетені серветки, зручні чайники, довговічні ручні м’ясорубки або ж радянські іграшки.
Адреса: Петропавлівська площа, 1

 

Антикварний ринок на Нивках

Справжня скарбниця філателістів, нумезматів, букіністів та картографів — барахолка, що знаходиться в Святошинському районі. Це дійсно популярне місце у тих, хто шукає унікальні монети, старовинні марки чи неймовірно гарний посуд.
Адреса: вул. Щербаківського, 47

 

Барахолка на Караваєвих дачах

Караваєві дачі, що відомі місцевим під назвою «Радіоринок», — місце, де часто знаходять не лише вкрадені мобільні, а й дійсно варті уваги старовинні речі. Найбільш популярні — старі моделі побутової техніки, мобільні телефони, різноманітні прилади та багато цікавого, що можна придбати тут у вихідні дні. Якщо з ладу вийшов старий прилад, тоді саме на барахолці Караваєвих дач є всі шанси знайти потрібну для ремонту деталь.
Адреса: вул. Ушинського, 4

 

Блошиний ринок на Лівобережці

Прогулюючись Броварським проспектом, обов’язково зверніть увагу на  ринок антикварних речей, який давно став улюбленою локацію колекціонерів. Лише на перший погляд може скластись враження, що тут якийсь мотлох та непотріб, проте насправді серед безлічі речей реально віднайти розкішний експонат для музею, витончені прикраси, цінну марку, старовинну фотографію чи унікальну зброю. В останню суботу місяця в Міжнародному виставковому центрі організовується зустріч колекціонерів, антикварів та любителів старовини. Тут вони мають змогу не лише придбати цінну антикварну річ, але й виставити щось на продажу. Головна відмінність місцевої публіки — всі присутні дійсно знавці антикваріату вищої касти, а не просто перехожі чи аматори.
Адреса: Броварський пр-кт, 15

 

«Кураж Базар» на ВДНГ

Кураж базар

Вже 5 років поспіль на ВДНГ в перших числах вересня проводиться щорічний книжковий базар. Його унікальність — продаж не лише нових видань різноманітних книжок, а й виставлення на продаж книжок старих екземплярів. Серед них можна знайти не лише традиційні друковані книжки різноманітної тематики, а й книги з шрифтом Брайля, аудіокнижки та електронні видання. Адреса: Академіка Глушкова, 1

 

Блошиний ринок на станції Дніпро

Унікальний блошиний ринок рибацької тематики знаходиться поблизу станції метро Дніпро. Тут зазвичай продають оригінальні товари для рибальства, виконані не лише на заводах, а й власноруч. «Розумні» годівнички, рибацькі крючки, найрізноманітніші наживки, рибацькі сітки — це лише мінімум з можливого, що там можна знайти. Частина товарів ринку — рідкісні речі, які були знайдені на дні Дніпра або ж зберігались в коморах з минулого століття.
Адреса: Набережне шосе, 25/3

 

Kyivness — Вінтажний  маркет

Kyivness — унікальний формат антикварного ринку, який не має постійного місця розташування та графіку проведення. Він має власну сторінку в Фейсбук та  Інстаграм, де публікуються дні його організації. Інколи це старовинні зали садиб 20 століття, інколи сучасні виставкові центри. На такому вінтажному святі представлені речі від закордонних митців високої моди:  Prada, Celine, Gucci, YSL, Vince та  інші.
Вхід платний, а тривалість події зазвичай обмежується двома днями.

 

Масштабні збори колекціонерів на Лівобережній

В останню суботу місяця в Міжнародному виставковому центрі організовується зустріч колекціонерів, антикварів та любителів старовини. Тут вони мають змогу не лише придбати цінну антикварну річ, але й виставити щось на продажу. Головна відмінність місцевої публіки — всі присутні дійсно знавці антикваріату вищої касти, а не просто перехожі чи аматори.
Адреса: Броварський пр-кт, 15

 

Собоня Charity

З початком війни все більше уваги приділяють благодійності. Так виник благодійний проект для тварин — Собоня Charity. Проходить він на періодичній основі в історичному місці Києва — на Андріївському узвозі, де кожен бажаючий може придбати ексклюзивну річ і тим самим допомогти зібрати кошти на відновлення притулку для тварин.
Адреса: Андріївський узвіз, 13Б

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.