Залізничні вокзали Києва

Щоденно в столицю України приїздить сотні тисяч туристів. І зазвичай самим зручним видом транспорту є потяг. Основним вокзалом, куди приїздять потяги в Києві є “Київ -Пасажирський”. На території привокзальної площі “Київ -Пасажирський” розташовані три вокзали такі, як Центральний, Південний та Приміський. В Києві ще працюють вокзали “Дарницький” та “Караваєві Дачі”. До них приїздять потяги міжобласного значення та приміського. По всій території Київа є багато маленьких станцій, які обслуговують приміські та міські електрички і потяги.

Вокзал “Південний” прилягає однією із стін своєї будівлі до “Київ - Пасажирський” і вважається одним приміщенням,але мають два входи. Він обслуговую всі потяги міжнародного, обласного та міжобласного сполучення. Дуже цікава історія будівництва цього вокзалу. Спорудили вокзал в далекому 1868 році. Перший проект реконструкції був поданий в 1903 році. Але так і не був виконаний за радянських часів. Масштабне оновлення відбулося в 2001 році. В цей рік побудували “Південний“ вокзал і з’єднали з центральним за допомогою переходу. Паралельно з відбудовою вокзалу на привокзальній площі було розпочато будівництво церкви. Вона була побудована в дуже короткий термін, майже за два місяці. Назвали церкву в честь Святого Георгія. На сьогоднійшній день це Собор залізничників. Сам вокзал відбудували також дуже шкидко. Це масивна споруда ,яка має шість поверхів, чотири надземних та 2 підземних. Висота одного надземного поверху майже 8 метрів. Загальна висота споруди 40 метрів. Має яскарий фасад з дзеркально тонованого скла та мармуру. Купол підсвічується, а в середині покладений на полу граніт. Мість 14 екскалаторів, 2 касові зали та великий вестибюль. Для зручності відвідувачів є :

  • Цілодобові каси
  • Камери зберігання
  • Банкомати та пункти обміну валюти
  • Місця харчування
  • Зали очікування
  • Зона відпочинку
  • Місця для людей з обмеженими можливостями
  • Медпункти,аптеки
  • Довідкове меню

Біля вокзалу можна зняти житло в пішій доступності . Якщо чекати потяг недовго, можливо скористатися сервіс - центром в приміщенні “Південного” вокзалу. За невелику оплату тут надають послуги користування wi-fi, душем, відпочинку та перегляду телевізора.

Добратись до вокзалу можна по червоній гілці метро, станція “Вокзальна” або трамваєм номер 18, а також багатьма іншими автобусами, електричками або таксі.

Залізничні вокзали Києва

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.