5 безкоштовних музеїв Києва, які варто відвідати після війни

Дізнаватись щось нове про культурну та історичну спадщину України — задоволення, яке доступне кожному, хто перебуває в Києві не лише 18 травня, в Міжнародний день музеїв (коли безкоштовний вхід), але й в інші дні. Тим, хто прагне розширити власні горизонти знань та зайвий раз не сплачувати за вхід, пропонуємо підбірку цікавих і популярних музеїв Києва.

Національна історико-архітектурна пам’ятка-музей «Київська фортеця»

Київська фортеця

 

«Київська фортеця» — не просто музей, а частина історії. Це одна з найбільших в Європі земляних фортець, яку будували майже два століття. Стіни з амбразурами, бійницями для стрільби з рушниць та гармат — в цій будівлі були створені всі умови, щоб зручно вести артилерійський фланговий вогонь.

Дізнатись більше про історію фортифікації можна з експозиції другого музею, що також знаходиться в «Київській фортеці». А поглянути на все безкоштовно зможуть відвідувачі, що завітають сюди в останню п’ятницю місяця за адресою:

Вул. Госпітальна, 24-а

Тел.: 234-19-70

 

Музей гетьманства

Музей гетьманства

 

Поринути в часи зародження гетьманства в Україні чи відчути себе частиною козацької держави зможуть гості музею Гетьманщини, що знаходиться за адресою вул. Спаська, 16-б. Тут знаходиться понад 3000 книг, до яких входять не лише наукові праці на козацьку та гетьманську тематику, але й різноманітні історичні видання. Саме в цьому музеї зберігається одна з найбільших колекцій, що належать родині Гетьмана П. Скоропадського.

Безкоштовно завітати до музею гетьманства можна в останню суботу місяця.

Тел: 462-52-90

 

Музей видатних діячів української культури: Л. Лисенко, Л. Українки, П. Саксаганського та М. Старицького

Музей видатних діячів української культури: Л. Лисенко, Л. Українки, П. Саксаганського та М. Старицького

Назва музею недаремно охоплює імена відразу чотирьох відомих українських діячів, так як саме квартири відомої поетеси, театрального діяча, музиканта, українського драматурга та актора — знаходились в одному кварталі. Тепер там зберігаються їх особисті речі та додались різноманітні експонати, пов’язані з їх діяльністю та життям. Кожен з відділів музею видатних діячів української культури влаштовує безкоштовний вхід для відвідувачів щомісяця, першого та третього четверга.

Відділ музею Л. Українки знаходиться по вул. Саксаганського, 97 (тел.: 289-16-51)

Відділ музею Лисенко — вул. Саксаганського 95-б, (тел.: 289-02-91)

Відділ музею Старицького — вул. Саксаганського, 95 (тел.:289-44-20)

 

Національний музей історії України

 

Національний музей історії України

Національний музей України — неймовірне місце, яке вразить кількістю унікальних пам’яток історії та культури. Це єдиний музей, назва якого змінювалась 13 разів. Та найбільш цікавий він тим, що знаходиться на Старокиївський горі, де свого часу воював засновник Києва — Кий. Останнього понеділка кожного місяця завдяки багаточисельним експонатам відвідувачі мають змогу дізнатись майже все про найдавніші часи до сьогодення абсолютно безкоштовно за адресою:

Вул. Володимирська, 2

Тел.: 278-65-45

 

Національний художній музей

Національний художній музей

Національний художній музей — один з найстаріших музеїв України, споруджений на кошти промислової інтелігенції у ХІХ ст. Сучасна колекція музею налічує понад 40 тис. експонатів, серед яких є справжні шедеври української скульптури та живопису, роботи, виконані майстрами Київської Русі. Перлина музейної колекції — старовинні ікони, на які можуть безкоштовно поглянути відвідувачі в останню неділю місяця.

Вул. Грушевського, 6

Тел.: 228-64-29

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.