Війна в Україні: Окуповані міста України в 2022 році

З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України, наша держава втратила контроль та владу над деякими своїми територіями. На цих територіях розташовані міста та села, які тимчасово знаходяться в окупації та підпорядковуються російській владі. До 24 лютого 2022 року такими територіями були міста та села Донецької та Луганської областях. Там були визнані свої незалежні стани та створено так звані ЛДНР та ДНР.

Окуповані міста України

Фото взято з сайту https://www.pravda.com.ua/

З початком вторгнення на територію України 24 лютого 2022 року були захоплені та окуповані міста та села України, які прикордонні з Білорусією та росією, а також з території водного акваторія Азовського моря. За перші дні ворог захопив міста від Херсона до Маріуполя, північ Київщини (міста, які захопила росія - Буча, Ірпінь, Нові Петрівці, Броварський район, Гостомель) Сумської області , Чернігівщину, частину Запоріжської області, Харківську область, а також Луганську та Донецьку.

Окупанти не змогли взяти міста Харків та Чернігів, тому масово обстрілювали та знищували інфраструктуру міст з тяжкої артилерії та з повітряного простору. Розбомблені міста та села цих областей вщент зруйновані. Підірвані та розбомблені мости та дамба в Харківській області. Це спричинило затопленню декількох сіл. Але на жовтень 2022 року, дякуючи нашим захисникам, ці області повністю звільнені. Поступово повертаються люди. Нажаль, багато домівок зруйновано. Але українці сильна нація і не дивлячись на продовження воєнного стану в Україні, поступово відновлюють свої будинки. Повертаються до своєї роботи, відновлюють мале підприємство.

На Київському напрямі були розгромлені та заміновані міста Гостомель, Буча Ірпінь . Це молоді та розвинуті міста України, які були захоплені з перших днів війни. Окупанти знищували та масово розкрадали все майно. Дякуючи силам ЗСУ, на початку квітня 2022 року Київщину було звільнено. Страхіття, яке залишили після себе росіяни, Україна незабуде ніколи. На території цих міст було виявлено та задокументовано масові поховання людей. Більшість з них було вбито при евакуації з розбомблених міст та сіл. На жовтень 2022 року більшість жителів цих міст повернулися додому. Відремонтували школи та садочки, житлові будинки.

Значних успіхів на середину жовтня 2022 році Збройні Сили України досягли на Херсонському напрямку. І віримо в скоріше відновлення цілісності Запоріжської, Херсонської області.

Також на Донецькому та Луганському напрямках хлопці село за селом, місто за містом відвойовують та звільнюють окуповані території.

Кожного дня росія тероризує Україну ракетними обстрілами по житловим масивам великих та малих міст України. Ведуться обстріли як з окупованих територій України, так і з морів. Багато людей загинуло та пострадало від обстрілів. Багато людей знаходиться на окупованих територіях.

Нація України сильна та непереможна. Тому все буде Україна!

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.