Tickets [CPS] UA

ТОП 10 місць, де можна відпочити в Україні з наметом

Скільки б не було написано про плюси відпочинку на природі, ніщо не може зрівнятися з відпочинком у наметі в місці, яке тебе дійсно захоплює, надихає та зачаровує. Свіже повітря, шелест вітру в травах та листі дерев, спів диких пташок та гомін бурхливої річки — це лише мінімум того, чим зачарує вас відпочинок на природі. І щоб ці дні серед природи запам’ятались лише з найкращої сторони, пропонуємо добірку місць, де відпочинок в Україні з наметом перетвориться на незабутню та вражаючу історію вашого життя.

Озеро Світязь

Озеро Світязь

Якщо ви знаєте як називається найбільше та найглибше озеро України, тоді ви напевне вже відпочивали поблизу розкішного озера Світязь. Ця туристична перлина знаходиться на Заході України та входить у групу Шацьких озер Волинської області. Унікальність озера — розкішні краєвиди, свіже та чисте повітря, цілющі ягоди лісів та найсмачніша риба. Вода в озері вважається цілющою завдяки насиченню гліцерином та сріблом. Додатковий бонус — можливість поєднати відпочинок в наметі із мандрівками по відомим екологічним маршрутам.
Відпочинок біля озера Світязь можна організувати самостійно чи у відведеному наметовому містечку. Останній варіант гарантує за додаткову оплату більш зручні умови для повноцінного відпочинку.
Дістатись до озера можна як на маршрутці чи на власному авто.

Острів Джарилгач

Острів Джиралгач

Якщо вам ще не доводилось відпочивати на Мальдівах, а інстаграмні фото не перестають викликати відчуття, що ви не стали частинкою дивовижного пейзажу білосніжного пляжу, не втрачайте надію. Ми віримо, що ваша мрія обов’язково здійсниться, а щоб себе запрограмувати лише на здійснення бажання, пропонуємо відвідати острів Джарилгач — українські Мальдіви Херсонської області. Це справжнісінький безлюдний острів, що є єдиним та унікальним не лише для України, а й самої Європи. Тут практично немає людей, проте є близько 400 солоних озер, прісні джерела, артезіанські колодязі, а єдиною прикрасою-будівлею є старий маяк.
Мінімум приїжджих, білосніжні пляжі протяжністю 42 км, наявність диких тварин, захоплюючі краєвиди — ідеальні умови, щоб відпочити на природі у власному наметі в компанії однодумців.

Актовський каньон

Актовський каньйон

Актовський каньйон — унікальне місце на Миколаївщині, де знаходиться комплекс гранітних скель, які не мають аналогів в Україні. Місце віддалене від цивілізації, тому шлях простягається через не заасфальтовані дороги, де поруч лише один організований кемпінг. Тому такий варіант мандрівки ідеально підійде тим, хто полюбляє природу, готовий насолоджуватись краєвидами диких лісів, річковою долиною оповитою скелями, слухати шум водоспаду та рибалити в місцевому озері.
Для повноцінного проживання в наметі слід заздалегідь подбати про прісну воду, їжу та засоби організованого розведення вогню. Розбавте відпочинок в Актовському каньйоні походом до Білих скель, Арбузинського каньйону, Трикратського лісу та річки Мертвоїд. Ці місця доповнять ваші враження та перетворять відпочинок на незабутню пригоду.

Кінбурнська коса

Кінбурська коса

Розкішне місце для відпочинку на природі — Кінбурнська коса, що знаходиться між Чорним морем та Дніпровсько-Бугським лиманом. Це місце ніби створене природою для душевного оздоровлення та психологічного перезавантаження. Лише уявіть місце, де піщаних берегів можна спостерігати за грою дельфінів у морі, а біля берегу неспішно прогулюються компанією рожеві пелікани. Місце хоч і не багате на рослинність, проте серед різноманітних рослин є багато лікарських видів. Додатковий бонус для відпочиваючих — солоні озера з цилющою білою глиною та Волижин ліс.
Відпочинок на Кінбурнській косі можна планувати заздалегідь, готуючи намет та все необхідне для створення оптимальних умов проживання дикуном. Проте є можливість спонтанно вирушити в мандрівку, скориставшись наметами взятими на прокат, які пропонують місцеві власники кемпінгів. В такому випадку лише від розміру вашого гаманця належатиме кількість приємних бонусів у вигляді готового харчування, електрики, душу та туалету.

Бакота

Бакота

Той, хто вперше потрапляє до місцевості під назвою Бакота, з першого погляду закохується в це гарне живописне місце. Його краса приваблює тисячі туристів, які втомились від шуму буденності та просто прагнуть гарно відпочити біля величезного озера, оповитого крутими зеленими схилами. Тут можна порибалити, усамітнитись чи навпаки — організувати з друзями власне наметове містечко на декілька днів.
Бажаючі можуть більше дізнатись про трагічну історію місцевості та відвідати скельний монастир. Там же набрати цілющої води в одному з трьох джерел, що здатні зцілити від хвороб, пов’язаних з очима.

Біле озеро

Цілюща перлина Волинської області — Біле озеро, утворене в басейні р. Стир, поблизу селища Рудка. Лише на перший погляд воно нагадує дзеркальну білу поверхню, у водах якої насправді прихована велика цілюща сила. Місцеві жителі стверджують, що купання в озері здатне зцілити тих, хто має проблеми із шкірою, адже у складі води чимало гліцерину, калію та фосфору. Тому сюди приїжджають лікувати опіки, тиск, запалення, порізи та нервову систему.
Озеро – улюблене місце відпочиваючих у будь-яку пору року. Його поверхня не замерзає навіть взимку, оскільки температура води завжди вища 8 ˚С. Крім того, це улюблене місце рибалок, так як тут водяться окуні, вугрі, лині та щуки.
 Розмістити намет можна як на березі озера, так і в організованому наметовому містечку.

Озеро Кагул

Озеро Кагул — єдине озеро, що належить як Україні, так і Молдові. Знаходиться воно в Одеській області, поруч с. Нагорне. Місцевість малолюдна, тому дістатись можна лише власним транспортом із всім необхідним для відпочинку.
Місцевість біля озера вражає своєю красою. Високі круті береги, що оточують дзеркальну поверхню озера. Навколо небагато зелені, проте серед місцевих рослин — багато цілющих трав.

Голубі озера

Одне з найулюбленіших місць відпочинку любителів дикої природи — Голубі озера, що знаходяться в Чернігівській області, поблизу с. Олешня. Сюди приїжджають заради спокійного відпочинку на березі річки, яку огортають високі хвойні дерева лісу. Влітку тут можна збирати ягоди та гриби, просто прогулюватись та насолоджуватись тишею.
Для тих, хто полюбляє відпочинок хоча б з мінімальними зручностями, є можливість орендувати потрібної місткості намет. Більш дешевий варіант — встановити свій намет на території, що охороняється.
Навколо озера відсутні піщані пляжі, тому зупинитись можна лише на верхній частині озера, де зручніше встановлювати намет.

Букський каньйон

Побачити скелі протерозойського періоду, помилуватись їх красою та відчути єднання з природою — зможе кожен, хто вирішить провести свій відпочинок у Букському каньйоні Черкаської області. Відпочиваючі можуть не лише провести незабутньо декілька днів біля кришталево чистої річки, але й оглянути місцеві пам’ятки: водоспад, млин, Букську ГЕС.
Місцевість знаходиться поблизу с. Буки, але тут немає зручностей і магазинів. Тому подбати про все необхідно варто заздалегідь. Також відпочиваючим слід обирати з правої сторони каньйону, яка не є частиною заповідної зони.

Мигія

Мигія — місце, яке відоме кожному любителю рафтингу. Сюди щороку приїжджають не лише відпочивати, але й запастись новими емоціями, відчути силу адреналіну та просто полоскотати нерви, приймаючи участь в змаганнях із рафтингу. Проте місцевість може дарувати не лише драйвові емоції, але й відпочинок. Кожен бажаючий може тут зупинитись у власному наметі, на гранітному каньйоні, який омиває Південний Буг. Це може бути індивідуальний або ж організований відпочинок, в платному кемпінгу, де створені всі зручності для проживання.
Знаходиться Мигія в Миколаївській області, куди зручніше дістатись на власному авто. Неподалік від Мигії можна оглянути вальцовський млин Скаржинського, Чорне озеро, потрапити на оглядовий майданчик та прокататись на надшвидкісному тролеї у Європі.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.