Найдовше село в Україні

Подорожуючи Україною, неможливо не дивуватись не лише красі нашої природи, а й тому, наскільки унікальна Україна. Це стосується не лише культурно спадщини, а й різних історичних спадщин. Лише в нас є 121 населений пункт, що має назву Іванівка, а найкоротша назва селища складається з двох букв — Яр. В нас навіть є найбільше та найдовше село в Україні — Микуличин, унікальність якого не лише в його розмірах, а й умовах, які як найкраще підходять для відпочинку в будь-яку пору року. Тож проведіть свій вікенд чи відпустку в Україні дійсно незабутньо, обравши затишне село Микуличин Івано-Франківської області.

найбільше та найдовше село в Україні

Відпочинок в Микуличин. В чому переваги?

Микуличин — найдовше село України, засноване в 1412 р., що знаходиться в затишному куточку України. Воно інтригує туристів своєю довжиною в 44 км та багатством природи. В це місце неможливо не закохатись, оскільки навколо високі гори, оповиті ялиновими лісами, гарні краєвиди, заворожуючі світанки та романтичні заходи сонця. У гірського підніжжя бурливо протікає річка Прут, яка простягається вздовж усієї західної частини селища. Атмосфера довкола неймовірна! Затишно, свіже чисте повітря, неймовірно гарні пейзажі та досить приємна погода в Микуличині. Влітку тут менш спекотно, аніж у великих містах, у центрі та на півдні України. Літніми вечорами досить прохолодно, а взимку сніжно та гарно. Тому за будь-якої пори року в Микуличині завжди приємно відпочивати.

Літній відпочинок у Микуличині має всі умови для піших та велосипедних прогулянок, взимку тут чудові умови для зимового драйву на лижах, верхи на конях чи у санчатах. Буде це активний чи спокійний відпочинок в Карпатах — залежить лише від ваших уподобань.

Крім того, в Микуличині є багато цікавих локацій для огляду. Зокрема, старовинна дерев'яна церква та дзвіниця, що відображають традиційне гуцульське мистецтво і культуру. Якщо полюбляєте активний відпочинок, радимо прогулятись місцевими горами або прогулятись поблизу вузькоколійної залізниці, яка прямує вздовж села.

Куди піти в Микуличині?

Село Микуличин — казкове місце для тих, хто любить відкривати нові українські локації. Як у самому селищі так і біля нього — багато цікавих локацій, серед яких:

Велика карпатська гойдалка

  • Велика карпатська гойдалка — гоайдалка, яка вражає не лише розмірами, а й краєвидами, які відкриваються перед тими, хто вирішив сюди прийти. Це одне з улюблених місць туристів, які долають страшенно круті та небезпечні схили, щоб побачити справжню перлину найдовшого українського села.
  • Риболовні місця. У селищі є кілька місць, де можна ловити форель і відразу на місці її посмажити та скуштувати. Повірте, ніщо не буде настільки смачним, як їжа, виловлена та приготована вами особисто.
  • Музей звичаєвої символіки Гуцульщини — пізнавальна локація, яка буде цікава всім, хто хоче більше дізнатись про етнокультуру Гуцульщини, відчути дух свободи та незламності, характерний для населення Прикарпаття та Закарпаття.
  • Пам’ятник королеві Ядвизі — монумент польській королеві, дочці Людовіка Великого, яка приймала активну участь у відновленні Краківської академії. Раніше він прикрашав подвір’я академічного санаторію, але через Другу світову війну будівля була вщент зруйнована. Залишилась лише скульптура, яка частково була зруйнована армійцем.

Цікавий Микуличин не лише туристичними місцями, а й локаціями, де смачно готують. Якщо шукаєте, куди піти у Микуличині на вечерю, де влаштувати побачення або просто провести час та гарно поїсти, тоді сміливо обирайте місцеве кафе чи ресторан. Це одне із багатьох українських сіл, де знайдеться заклад на будь-який смак. Від сучасних піцерій до ресторанів із смачними місцевими стравами. Відкрийте для себе багатство місцевої кухні, яке включає все, від смачних м'ясних страв до прекрасно печених пирогів.

Окремої уваги заслуговує пивоварня в Микуличині. Таких закладів тут кілька, та кожна з них може похвалитись дійсно смачним справжнім пивом чи духмяним квасом.

Що подивитись в Микуличин та його околицях

Бажаєте більше вражень? Тоді ознайомтесь з пам’ятками та найпопулярнішими локаціями поблизу Микуличин, тут ви побачите:

  • Церква Пресвятої Трійці, побудована у 1864-1866 рр., яку раніше прикрашали 4 срібні дзвони, які були вкрадені окупантами під час Другої світової війни.
  • Водоспад Женецький Гук — один з найгарніших водоспадів України, який отримав свою назву через гул, який створює спадаюча з 15-метрової висоти вода. Дорога до водоспаду ідеально підійде для тих, хто полюбляє тривалі піші прогулянки або має власний всюдихід.
  • Гора Рокита знаходиться за 10 км. Від с. Микуличин. Вершина гори сягає позначки — 1111 м., звідки відкривається неймовірно гарний вигляд. Тут розташована потужна башта, що забезпечує околиці радіо- та телезв’язком.
  • Нарінецький водоспад знаходиться неподалік від Женецького водоспаду, але цей водограй відрізняється меншою висотою — лише 10 м.
  • Гора Ягідна знаходиться між с. Микуличин та с. Татарів. Її особливість — відсутність крутих підйомів, тому її маршрут підходить як для піших подорожей, так і для їзди на велосипеді, квадроциклі чи снігоході.

Велика кількість природних стежок та маршрутів для піших прогулянок прокладені вздовж річки Прут і ведуть до справжніх природних чудес Карпат. Тут можна побачити різні види рослин та тварин почути солов'їний спів і відчути спокій, який приносить багатовікова природа Микуличина.

Це дійсно гарне для відпочинку українське село, що пропонує безліч можливостей для активного та культурного відпочинку. Тут можна не тільки відпочити, а й зануритися в атмосферу життя українського села, повне кольору та автентичності. Побувавши тут, ви побачите не тільки незабутні природні краси, але й відчуєте глибоку культуру та традиції цього регіону.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.