Що подивитись у Чернівцях?

Вам доводилось бувати у залі, де стіни облицьовані шовком, а підлога виготовлена із найміцніших сортів дерева? Прагнете побачити будинок, у якому провела раннє дитинство голлівудська кінозірка? Чернівці — місто сюрпризів. Воно не лише гарне та привітне до своїх гостей, але й дійсно здатне здивувати туристів цікавими історичними фактами та вражаючими архітектурними пам’ятками. Тому, плануючи відпочинок, обов’язково додайте у свій лист бажань місто, в якому є що подивитись — Чернівці.

Чернівці

Буковинська лікарня — не просто заклад, де вже понад сотню років лікують та рятують життя людей, а й історична пам’ятка міста. Колись в цій будівлі працював відомий письменник — Михайло Булгаков. Він був не просто талановитим письменником, але й гарним лікарем, що мав медичну освіту. В місті залишилось мало фактів про життя Булгакова, але достеменно відомо, що в 1916 р. він жив у місті і працював лікарем.

 

Розкішна будівля синагоги, виконана в неомавританському стилі, була справжньою прикрасою міста з 1870 по 1941 р.  Проте нищівні воєнні часи не обійшли стороною будівлю, яку майже повністю знищили у вогні. Піля відновлення в 1959 р. храм відбудували й перетворили на кінотеатр «Жовтень» (сучасна назва «Чернівці»). Нова будівля вже не мала великого куполу, була добудована четвертим поверхом та двоскатним дахом з фронтоном.

Ляльковий театр — унікальна будівля, яку звели з каміння, що було використано для будівництва старої фортеці на горі Цецино. Також це одна з найстаріших будівель міста, яка в 1782 р. отримала назву «будинок полковника». Через пожежу у 1866 р. будівля буда майже повністю знищена, проте її реставрували у 1904 р., надавши той сучасний вигляд, який можуть оцінити  учасники. До 1983 р. будівля була військовим казино, офіцерським клубом та приміщенням для просвіти. Лише на початку 90-х ХХ ст. вона стала ляльковим театром, який й досі показує розкішні вистави для малят та їх батьків.

Якщо доведеться побувати у старій частині міста, можна поглянути на невеличкий маєток 1900-го р. на вул. Ольжича, в якому народилась дівчинка Міла. Наразі вона відома у світі голлівудська акторка — Міла Куніс. Ще у дитинстві її батьки емігрували до США, а дівчинка розпочала там кар’єру акторки. І хоча актора негативно ставиться до своєї Батьківщини, все ж таки вона має українське коріння. Нині будинок належить депутату Держдуми Росії.

Будинок_Міли_Куніс

Найгарніших університетів України — Чернівецький національний університет. Це надзвичайно гарна та розкішна будівля, яка свого часу була резиденцією митрополитів Буковини і Далмації. На її будівництво було виділено 2 млн. злотих, а саме будівництво тривало 20 років. У стінах цього закладу з 1890-1891 рр. завершував своє навчання І. Франко. А нині тисячі туристів отримують вищу освіту. У Чернівецькому університеті майже все залишились без змін. Тому неодмінно варто подивитись у Чернівцях не лише сам університет, а й його багаті та розкішні інтер’єри основних залів. Недаремно ж у місті вважають, що той, хто не бував у Чернівецькому університеті, не зможе в повній мірі уявити, що собою являють Чернівці.

Чернівецький_університет

Чернівці — місто, в якому добре зберіглись будівлі ХІХ ст., побудовані у стилі необароко та неоренесансу. Тому всім бажаючим побачити його історичну частину, слід рушити у центральну частину міста. Серед багатьох цікавих будинків Центральної площі на особливу увагу заслуговує міська ратуша. А на найгарнішій Театральній площі Чернівців обов’язково знайдіть можливість сходити в Драматичний театр. Тут не лише можна побачити гарну виставу, але й оцінити красу будівлі, виконаної у стилі венського модерну.

Театральна_площа

Фото з сайту pogliad.ua

Чернівці — дійсно гарне місто, яке вміє вражати, надихати та піднімати кожному, хто цінує красу архітектурних пам’яток та українських пейзажів.

 

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.