Браїлів

Браїлів — селище міського типу, що знаходиться у Вінницькій області. Поселення виникло ще на початку XV ст. В ті часи його територію постійно ділили між собою Річь Посполита та турецький султан. На початку XVIII ст. селище відійшло до складу Російської імперії. У 1868 р. тут оселилась сім’я інженера-залізничника Карла фон Мекка, що позитивно вплинуло на розвиток поселення. Ріст промислової потужності позитивно відобразився на кількості населення та його економічному становищі. Наприкінці ХІХ ст. тут знаходилось 600 дворів та проживало 5 тис. чол.

Браїлів

Фото з сайту ru.wikipedia.org

Смт Браїлів цікавий не лише історією, а й культурним насліддям. Тут знаходиться Свято-Троїцький монастир XVII ст., садиба Надії фон Мекк, Троїцький костел, хоральна синагога, музей В. Забаштанського та давній парк. Браїлів став батьківщиною для ізраїльського політика І. Галілі, українського поета В. Забаштанського, російського актора М. Новицького та дружини відомого інженера Надії фон Мекк.

Браїлів на карті України

Місця, які можуть бути для вас цікавими з цього міста

Музей П. І. Чайковського і Н. Ф. фон Мекк

Музей П. І. Чайковського і Н. Ф. фон Мекк

В смт. Браїлова, що знаходиться недалеко від Жмеринки, на вул. Чайковського знаходиться старовинна будівля, зведена у 1868 р.

Категорії, які можуть бути цікавими для вас у цьому місті

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.