Який гриль краще придбати?

Гриль — корисна річ як на кухні, так і для відпочинку. Смажити м’ясо, рибу та овочі набагато зручніше за допомогою компактного приладу, який не займає багато місця вдома. Якщо ви теж не уявляєте літній відпочинок без гарячих страв на грилі чи мангалі, то на цей пристрій вам варто звернути увагу. 

Однак, вибрати необхідну модель нелегко через різноманіття приладів у магазинах побутової техніки. Необхідно розглянути основні моменти, на які варто звернути увагу, щоби не помилитися із купівлею.

Гриль

Різні типи приладів

Загалом грилі можна поділити на три типи, які сильно різняться між собою:

  • електричні;
  • вугільні;
  • газові.

Електрогрилі 

Побутові прилади, що живляться від електрики. Компактний пристрій швидко нагрівається та практично не виділяє диму. 

Великий вибір електрогрилів представлений в онлайн-каталозі магазину Цитрус. Саме тут ви знайдете ідеальний гриль для дому та відпочинку — компанія продає прилади від Tefal, DeLonghi, CECOTEC та інших відомих виробників. Магазин повертає покупцям кешбек у розмірі 1% від кожної купівлі. 

Електрогрилі потужністю у 1500–2000 Вт є вдалим варіантом для квартири через свій розмір та відсутність сильного диму — популярними є невеликі настільні та переносні прилади. Для дачі або заміського будинку підійде стаціонарний варіант електрогрилю. 

Значною перевагою таких грилів є можливість налаштувати режим температури відповідно до виду їжі, яку ви готуєте. Електрогриль рівномірно обсмажує різні продукти — м’ясо, рибу, птицю, овочі. Підійде для приготування невеликих страв на маленьку компанію людей. 

Вугільні грилі

Класичні грилі для приготування м’яса на свіжому повітрі. Обладнані висувним ящиком для золи. Розпалюються на вугіллі або брикетах із деревного вугілля. Потребують більше часу для нагрівання (близько 20–30 хвилин), але такий гриль надає страві особливий аромат диму, який не може ні з чим зрівнятися.

Вугільний гриль має широкий набір функцій, проте займає багато місця, тому підійде лише для приготування їжі на природі. Кулінарні можливості не мають меж — можна готувати шашлик, стейки та багато інших страв на вогні. Сучасні моделі приладів обладнані різними температурними зонами, що зручно в приготуванні різних видів їжі. 

Вугільний гриль

Газові грилі

Розповсюджене рішення в кафе та ресторанах, оскільки гриль на газу розігрівається повністю за 10–15 хвилин, має регулятори температури та автоматичні запальники, а також рівномірно просмажує їжу. 

Є газові прилади різного типу:

  • мобільні (візок на колесах);
  • переносні (компактні прилади);
  • найдорожчі вбудовані моделі, що відрізняються високим рівнем потужності. 

Газові грилі — це зручний спосіб приготувати їжу без кіптяви та диму. Мобільність такого грилю, як і вугільних, є обмеженою через важкий газовий балон. За газовим приладом легко доглядати — важливо регулярно чистити та видаляти золу з приймача. 

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.