Як вибрати тактичний костюм для служби в армії та активного відпочинку

Тактичний костюм - це комплект одягу, який включає куртку і штани. Він призначений для носіння в екстремальних умовах та виконання бойових завдань. Сучасні моделі відрізняються зносостійкістю, практичністю та функціональністю. Якщо правильно вибрати такий тактичний одяг для військових, то можна зберегти комфортну температуру тіла, забезпечити захист від опадів, сильного вітру та морозу.

тактичний костюм для служби в армії та активного відпочинку

Які бувають тактичні костюми softshell

У продажу зустрічаються тактичні костюми, які відрізняються призначенням, розмірами, матеріалом виготовлення, забарвленням камуфляжу. Вони підійдуть військовослужбовцям, правоохоронцям, співробітникам спецслужб, рибалкам, мисливцям або туристам, які звикли перебувати в складних польових умовах. Існують такі різновиди тактичних костюмів:

  • Зимові. Вони можуть складатися з утепленої куртки, флісової сорочки та штанів. Для їх виготовлення використовуються матеріали, які мають водовідштовхувальні властивості та забезпечують комфорт при низьких температурах. Зимові моделі зберігають тепло тіла завдяки утепленій підкладці. При їх використанні додатково не потрібна термобілизна.
  • Літні. Комплект включає штани та куртки, які підійдуть для носіння в суху і теплу погоду. Для їх виготовлення використовується бавовна або інший дихаючий матеріал, який забезпечує оптимальний теплообмін при високих температурах. Куртки та штани можуть мати вентиляційні отвори, щоб запобігти рясному потовиділенню при фізичних навантаженнях.
  • Демісезонні. Вони підійдуть за різних погодних умов. Демісезонні моделі мають відмінні водовідштовхувальні та вітрозахисні властивості.

Камуфляжні костюми часто використовують розвідники, снайпери чи професійні мисливці. Вони відмінно підійдуть для маскування у лісовій чи польовій місцевості. Існують моделі із вбудованою бронепанеллю для надійного захисту від уламків та куль.

Особливості вибору

Тактичні костюми мають свої особливості та експлуатаційні характеристики. При їх виборі необхідно обов'язково враховувати такі моменти:

  • Розмір. Куртка та штани повинні добре сидіти по фігурі, не обмежуючи руху. Важливо орієнтуватися на свій загальний зріст, обхват грудей, стегон, щоб не помилитися з розміром одягу.
  • Довговічність. Звертайте увагу на якість швів та матеріалів. Тканини, які використовуються при пошитті тактичних костюмів, повинні витримувати інтенсивне використання в польових умовах.
  • Функціональність та зручність використання. Куртки та штани повинні мати безліч кишень із застібками на липучках або блискавками. Завдяки їм можна буде зберігати документи, невеликі аксесуари або військове спорядження.
  • Камуфляжне забарвлення. Воно важливе для військовослужбовців та мисливців, щоб залишатися непоміченими та зливатися з навколишнім середовищем.

Намагайтеся вибирати тактичні костюми та взуття від надійних виробників, наприклад камотек - https://camotec.ua/kostyumi-c118/taktichnij-softshel-t361/.. Вони повинні відповідати визнаним стандартам якості та бути безпечними у використанні.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.