Made in Ukraine: найкращі бренди вишиванок для дітей

Вишитий одяг в Україні називають «кодом нації». Тому що у різнокольорових візерунках сховано сакральні символи, вірування та історію українського народу. Для дітей вишиванки завжди були оберегами, які дбайливо робили своїми руками матері та бабусі. Зараз популярність етнічного одягу зростає, але майстринь майже не залишилося. Хоча навіть за відсутності навичок вишивання можна придбати дитині чудову вишиванку зі старовинними та сучасними елементами. З’явилося багато виробників, які спеціалізуються саме на цьому.

MEREZHKA — вишиванки на будь-який смак

Торговельна мережа, де продають національний український одяг, працює з 2017 року. В асортименті є модні вишиванки для дівчаток і хлопчиків, а також жінок та чоловіків. Магазини продають товари власного виробництва та інших брендів, але лише машинної вишивки. Хоча самі сорочки та плаття зроблені з натуральних тканин — бавовни та льону.

Вартість залежить від складності вишивки. Тому в магазині можна придбати вишиванку за ціною як менше ніж 1000 грн, так і понад 3000 грн. Також у продажу є багато оригінальних аксесуарів:

  • сумки;
  • обідки-віночки;
  • коралі;
  • вишиті пояси.

З цими речами можна зібрати стильний сучасний образ з українським стародавнім колоритом.

вишиванки

Вишиваночка — вишиванки, доступні кожному

Створений у 2013 році бренд виріс з інтернет-магазину, де продавали речі різних виробників, до власного виробництва. Зараз в асортименті переважають вироблені власноруч моделі для дітей і дорослих:

  • сорочки;
  • туніки;
  • комплекти;
  • сукні;
  • безрукавки.

У продажу є вишиванки з візерунками та колірною гамою різних регіонів, а також сучасними вишитими елементами. Вони створені не лише на традиційному білому, а і на синьому, червоному, жовтому полотні. Тому можна придбати вишиванку улюбленого кольору.

Edelvika — вишиванки з нуля

Луцьке підприємство заснували в 1994 році. Його унікальність полягає в повному циклі виробництва, який включає:

  • виготовлення тканини для вишиванок;
  • розроблення конструкції моделей та візерунків;
  • вибір технології виробництва.

Лише після ретельної перевірки та вдосконалення нову модель відправляють у виробництво. Тому кожна вишиванка унікальна та високоякісна. У продукції бренду поєднано традиційні візерунки та сучасні фасони. Тому це не лише етнічний, а й сучасний одяг, з яким можна створити стильні образи.

Носи своє — вишиванки з трикотажу

Український бренд, що працює з 2014 року, має власну фабрику й мережу магазинів. В асортименті футболки, лонгсліви, туніки на кожен день. Вони розраховані на будь-який вік — від немовлят до підлітків. Всі моделі виготовлені з натуральних матеріалів та прикрашені різноманітною машинною вишивкою. За високої якості матеріалів і пошиття трикотажні вишиванки вигідно відрізняються помірною вартістю.

вишиванки з трикотажу

Важливо виховувати у маленьких українців правильну національну самосвідомість. У цьому може допомогти не лише мова та культура, а й красивий і стильний одяг.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.