Цікаві місця Трускавця

Повноцінне лікування в головному місті здоров’я – Трускавці, вимагає присутності людини протягом 21 дня. Досить великий термін, якого вистачить не тільки щоб позбутися хвороби, але й насолодитися містом. Кожна прогулянка у Трускавці, якщо знати куди піти, здатна принести цікаві спогади. Дає можливість зробити світлини, які гарантовано привернуть увагу підписників в соціальних мережах. Різноманітні цікаві місця інколи важко відшукати самостійно. Тому варто скористатися підказками в цій статті.

прогулянка у Трускавці

Що робити в Трускавці?

За останні два десятки років курортне місто, ідеально пристосоване для відпочинку збільшило кількість туристичної інфраструктури та цікавих для дітей зон розваг. Більша частина їх сконцентрована в центрі міста, в кроковій доступності від санаторіїв та готелів. Курорт приваблює не лише можливістю пройти бальнеологічний курс лікування чи профілактики, але й повноцінною відпусткою для сім’ї. Санаторій в Трускавці -  це перший крок до майбутньої відпустки від робочих та побутових обов’язків.

Курорт розташований в західній частині Львівської області, безпосередньо перед початком гірського масиву Карпат. Тут завжди свіже, насичене киснем та запахами ефірних олій повітря. Для туристів зроблені всі умови, щоб вони відчували себе бажаними гостями та залишались в Трускавці якомога довше. Відповідаючи на питання, що подивитися у місті, можна запропонувати досить великий перелік тільки на території курортної зони, не виходячи за межі забудов.

Парк Адамівка

Займає досить велику площу в центральній частині курорту Трускавець. Улюблене місце для повсякденних обов’язкових прогулянок людей похилого віку та батьків з дітьми. На курорті в теплу пору року діє декілька прокатних точок, де можна орендувати електричний або звичайний самокат, велосипед, гіроборд. Для дітей це справжня насолода мати змогу влаштовувати імпровізовані перегони з однолітками чи просто прогулюватися разом з батьками. Для людей похилого віку у місті встановлено безліч лавочок.

Сувенірний ринок

Сувенірний ринок

Майже у всіх відпочивальників виникає бажання привезти з собою декілька пам’ятних сувенірів. В Трускавці таким місцем, де можна знайти безліч цікавих та унікальних виробів з дерева, варто вважати сувенірний ринок. Він знаходиться на центральній площі, в протилежному кутку від центрального бювету мінеральних вод. Асортимент продукції настільки великий, що перераховувати майже не має сенсу. Відпочивальники можуть купити речі, продукти бджільництва, різноманітні іграшки для дітей. Корисні вироби для власного будинку чи квартири.

Штучний ставок Слониця

Водосховище з запасом прісної води можна побачити з горішніх поверхів окремих санаторних комплексів та готелів. Якщо у вас виникає питання, що подивитися в Трускавці незвичного, варто обов’язково прийти на протилежний берег водойми на сході сонця. Саме тут можна буде в ясний ранок зробити фотографії пам'ятки Трускавця, яка ще довго буде прикрашати робочий стіл монітора комп’ютера або головну світлину в соціальних мережах. В останній місяць літа потрібно бути особливо обережним, навколо озера можна зустріти змій.

Художній музей Михайла Біласа

Дерев’яна триповерхова будівля унікальна одразу з декількох причин. Один з небагатьох будинків, які зберігся в первісному стані з часів Австро-Угорщини. Комплекс був створений ще за життя художника та скульптора. Містить 12 окремих тематичних зали, в яких розташовані не тільки роботи відомого далеко за кордонами України митця, але й інших художників. Варто відвідати художній музей Михайла Біласа, щоб мати змогу поєднати перегляд творчого здобутку та самої споруди, типової у Трускавці початку 20 століття.

Музей історії Трускавця

Щоб відпочинок на курорті мав не тільки позитивний вплив на здоров’я, але й розширював знання про власну країну, варто в один з перших днів відвідати місцевий музей. Він найкраще розповість про історію курорту, та як він з маловідомого поселення перетворився на столицю здоров’я. Музей історії Трускавця має багато цікавих експонатів. Демонструє кількість природних джерел мінеральної води. Звідки береться озокерит та інша, цікава для туристів інформація. Музей працює кожен день, крім вихідних.

Собор святого Миколая

Майже в кожному місті в Україні є свої культові споруди, які привертають увагу не тільки місцевих жителів, але й гостей. Собор Св. Миколая знаходиться майже в центрі міста. Якщо не знаєте, що подивитись в Трускавці саме сьогодні, почніть день з відвідин собору. Він відкритий для гостей та віруючих людей кожен день. Спокій, тиша, впевненість та натхнення, саме ці почуття можна відчути в стінах культової споруди. Найстаріша кам’яна споруда в Трускавці також має невеликий, але цікавий музей. В ясний день, на Гошівській горі можна побачити відносно нову експозицію - статуя Христа Спасителя, яка має споріднення з монументом в Бразилії.

Польський костел

Бальнеологічний курорт має декілька цікавих споруд культового значення. Саме в цьому костьолі є справжній орган. Перед входом в храм можна прочитати інформацію, коли можна буде почути незвичайний музичний інструмент в дії. Не у кожному місті в Україні є орган, тому не варто зволікати такою можливістю. Будь-яка пожертва на храм буде квитком для входу до затишного приміщення.

Центральній бювет мінеральних вод

Місце можна сміливо вважати центром, навколо якого обертається все курортне життя. Значна кількість відпочивальників приходить до кювету тричі на день, щоб мати змогу випити потрібну порцію природної лікувальної мінеральної води. Майже всі важливі події у місті відбуваються на центральній площі біля кювету. Не знаєте, що подивитися в Трускавці нового? Сміливо приходьте до центрального кювету. Одного погляду на людей та інформацію довкола, буде достатньо, щоб знайти собі щось цікаве на курорті.

Дуб – який виконує бажання

Звідки пішла ця традиція – невідомо. Саме старовинне дерево знаходиться біля верхнього, менш популярного кювету мінеральних вод у Трускавці. Знайти чималеньку рослину буде легко, вона привертає погляд всіх перехожих. Алгоритм дій максимально простий. Знайти у своїх кишенях монету будь-якого номіналу. Загадати бажання, та встромити маленький шматочок металу в кору рослини. Тепер ви трохи краще знаєте Трускавець, куди піти, щоб підняти настрій собі та дітям. Саме вони будуть в захваті від такої перспективи побачити дуб, загадати бажання та залишити монетку в його корі.

Закинута частина бальнеологічного курорту

Місто Трускавець, цікаві місця має майже на кожному куточку. В певний період розквіту бальнеологічного курорту в місті почали будувати велику кількість нових санаторіїв та готелів. На жаль, на фоні покращення сервісу для відпочинку перестали використовувати старі споруди. Поступовий занепад призвів до того, що зараз вони знаходяться в законсервованому стані. Молодь буде особливо в захваті прогулятися цією частиною У Трускавці. Саме тут можна зробити дійсно унікальні, незвичні фотографії, які викликають резонанс у віртуальній спільноті.

Статуя Христа Спасителя

Всі, хто потрапив на курорт залізничним транспортом, могли побачити не лише вокзал з центральною платформою, але й скульптуру на Гошівській горі. Вона викликає одночасно подив та захоплення. Досить велика скульптура Христа Спасителя майже в деталях копіює знамениту статую в Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Більшість людей робить помилку, насолоджуючись видом спасителя лише з перону залізничного вокзалу. Варто після поселення в санаторій або готель вибрати один з днів, та піднятися на гору, де розташована скульптура Христа Спасителя. Вдень та ввечері звідси відкривається чудовий краєвид на курортну частину міста. Саме тут можна на майбутнє роздивитися, що подивитися в Трускавці на наступні декілька днів під час відпочинку.

Куди піти поїсти в Трускавці?

Гастрономічний туризм стрімко набирає обертів не тільки в Закарпатті, але й в інших курортних зонах Львівської області. Досить велика кількість ресторанів та тематичних кафе в межах міста тільки підтверджують це припущення. Щоб задовольнити різноманітні смаки до страв відпочивальників з різних куточків країни та близького закордоння, Ресторани пропонують різноманітне меню та антураж обідньої зали. Що подивитись в Трускавці ви тепер знаєте, але прогулянки стимулюють здоровий апетит, який потрібно регулярно задовольняти. Найкращими куточками, які варто рекомендувати на території курорту, потрібно виділити:

  1. Ресторан «Веранда» - атмосферне місце з незвичним дизайном та різноманітним меню. Має дуже високу репутацію серед відвідувачів різної категорії та віку.
  2. Ресторан «Дольче Віта» - спеціалізується на стравах італійської кухні. Чудове місце для сімейного обіду, де кожен знайде страву до смаку.
  3. Ресторан «Kluberg» - сучасний ресторан орієнтований на приготування європейських та галицьких страв. Має унікальний інтер’єр збереженої однойменної вілли.
  4. Ресторан «Трембіта» - припаде до смаку любителям традиційного стилю в оформленні обідньої зони. В меню переважають страви з м’яса та грибів приготовлених на відкритому вогні.
  5. Кафе «Шухляда» - заклад розташований в серці курортного містечка мінеральних вод. Має неймовірний вибір солодощів до чаю, кави або оригінальних коктейлів.
  6. Ресторан «Дворик Лева» - величезний комплекс, де можна не тільки відпочити одному, вдвох, сім’єю, але й запросити на святкування будь-якої події цілу компанію друзів.
  7. Ресторан «Сосновий Бір» - має широкий вибір в меню, але найкраще спеціалізується на приготуванні річкової риби, особливо форелі. Варто відвідати та спробувати.

Під час відпочинку в санаторії або готелі, у відпочивальників буде можливість кожного для відвідувати цікаві місця. Відкривати для себе різноманітні куточки курортного міста. Повноцінно харчуватися в ресторані або сучасній їдальні, яка забезпечує потреби здравниці або готелю. Але все одно, не варто себе обмежувати. Ресторани в Трускавці – це окремий вид задоволення, яке може наситити не тільки шлунок, але й приємними спогадами про відпочинок. Гастрономічний туризм стрімко набирає обертів, і варто долучитися до цієї популярної та смачної хвилі.

Важливо: якщо основна мета приїзду на курорт повноцінне чи профілактичне лікування, повсякденне харчування може бути частиною процесу одужання. Зазвичай, лікарі назначають не тільки індивідуальний курс лікування, приймання мінеральної води, але й обирають оптимальну дієту. Не варто її порушувати. Мандруючи містом, та не встигаючи на обід у власну їдальню, в ресторані буде можливість замовити дієтичні страви, які не впливають негативно на якість лікувального процесу.

Що цікавого в Трускавці для дітей

Маленькі гості тем мають право на повноцінний відпочинок. Потрапляючи в курортне місто Трускавець, що подивитися дітлахам, буде не менш актуальне, ніж для дорослих. Не варто перейматися, в місті достатньо різноманітних локацій, щоб малеча не почувалася себе замкненою в просторі, де тільки потрібно лікуватися, харчуватися та час від часу відвідувати центральний парк Адамівка. Місто запропонує набагато більше, ніж це може здатися, на перший погляд.

Сучасна арт майстерня Інший Світ

Це не просто маленька локація, яку можна оглянути за півгодини, це цілий світ різноманітних розваг на будь-який смак. Найцікавішими місцями виставки варто виділити тропічних метеликів та світ під мікроскопом. Малеча зможе не просто познайомитися з природними та фізичними явищами, але й зрозуміти, що саме відбувається перед їхніми поглядами. Професійні робітники точно знають, як спілкуватися з дітьми, щоб їм одночасно було цікаво та зрозуміло. Арт майстерня Інший Світ – це чудова можливість познайомити дитину одразу з кількома напрямками мистецтва.

Дельфінарій в горах

Ще одне місце, яке як магніт приваблює батьків та дітей. Не кожен обласний центр в Україні може запропонувати відвідати справжній дельфінарій. Розкішний, сучасний, побудований зовсім недавно басейн з дельфінами «Оскар» відкритий майже кожного дня. Але, варто завчасно купити білети на відвідування. День в день це зробити майже неможливо. Занадто велика популярність серед відпочивальників курорту Трускавець.

Шоу може відбуватися двічі на день, все залежить від самопочуття головних героїв та інших, не менш важливих причин. Шоу передбачає не лише спостерігання з залу, але й безпосередня участь у годуванні. До дельфіна можна торкнутися, зробити декілька кадрів на пам’ять. Навіть поплавати за окрему оплату в приватних умовах. Відвідування дельфінарію залишає по собі незабутні спогади у дітей, які приїхали разом з батьками в санаторій Трускавця для звичайного відпочинку чи повноцінного лікування.

Зоопарк «Лімпопо»

Він відносно невеликий, але все одно надає змогу дітям познайомитися ближче з представниками дикого світу тварин України та інших країн, навіть континентів. Контактна частина зоопарку дозволяє доторкнутися та погладити окремих тварин, які мешкають в ідеальних умовах власних вольєрів. За відносно невелику вартість, діти мають змогу познайомитися з усім різноманіттям тваринного світу. Але варто пам’ятати, не потрібно приносити з собою їжу. Вона може зашкодити тваринкам, які не звикли їсти страви людей.

Розваги в зимовий період

З приходом холодів та випадання снігу, в центральному парку відкривається справжня розвага, від яких майже неможливо відірвати дітей будь-якого віку. Прокатні санки, надувні колеса та інше обладнання для спуску з гірки будуть найкращими друзями протягом декількох годин. Не варто стримувати дитину в бажанні бавитися з іншими дітлахами. Вона не замерзне під час активного перебування на морозі. Навпаки, підвищена активність просто неба покращує імунітет та забезпечує найкраще тренування та розвиток м’язів. Після такої розваги, в малечі ще довго буде зберігатися покращений апетит навіть до дієтичних страв в меню їдальні або ресторану санаторію.

Висновки

Місто постійно знаходиться в стані розвитку. Відпочивши в один рік, вже наступного можна помітити, що в Трускавці з’явились нові локації. Окремі зони варто відвідувати у світлу пору доби, інші мають різнокольорову підсвітку, яку можна розгледіти тільки вночі. Яскраві пам'ятки Трускавця це лише доповнення до бальнеологічного лікування та профілактичного перебування в санаторії. Але, саме вони насичують відпустку приємними, позитивними спогадами в майбутньому.

Будь-яка мандрівка в Трускавець починається з візиту на сайтVsesanatorii.com. Саме тут можна обрати не лише найкращий за медичним профілем санаторний комплекс, але й оптимальний за рівнем комфорту номер. Пам’ятники, цікаві споруди, парки та сквери, ресторани, кафе та дитячі локації для розваг тільки покращують відпуску, як в теплу пору року, так і з приходом зими. Головне, пам’ятати, в місті є безліч цікавого, потрібно обирати лише те, що цікавить саме вас!

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.