Топові місця зимового відпочинку на Закарпатті.

Зимові свята вже не за горами. Цей час має свою особливу атмосферу. У кожної людини є бажання поринути у зимову казку та відпочити. Найкращим та безпечним місцем для відпочинку пропонуємо Закарпаття. Закарпаття взимку - це унікальна природа, чисте повітря та засніжені Карпатські гори. Зараз цей регіон стрімко розвивається та манить туристів, які шукають цікаві та затишні місця для проведення відпустки взимку, а також любителі гірськолижного спорту та зимових видів відпочинку. Це може бути як туристичний, так і оздоровчий відпочинок для всієї родини. Пропонуємо вам одні з топових зимових курортів Закарпаття - Драгобрат, Шаян та Пилипець.

Драгобрат

Слід виділити одні з найпопулярніших місць відпочинку - Драгобрат. Є досить цікавим та унікальним місцем. Інтенсивний розвиток почався не так і давно, і нині стрімко розвивається. Курорт підійде як для сімейного відпочинку, так і для активного. Дорога до курорту складна. Бронюючи готель, потрібно замовляти додатковий трансфер від жд станції. Багато потягів курсує в цей напрямок. Одним з найпопулярніших є поїзд Київ - Яремче. Особливістю цього курорту є його нескінченні траси для сноубордистів, піші маршрути для активних туристів та озера, які щорічно манять тисячі туристів. В комплексі є близько 80 готелів.Взимку майже всі працюють, тому великих проблем з розміщенням ту не має. Для більш спокійного та сімейного відпочинку, пропонують покататися на санчатах, відвідати чани або покататися на гойдалках, милуючись чарівними краєвидами.

Ще однією цікавою локацією на Закарпатті є оздоровчий відпочинок на курортах таких, як Поляна та Шаян. Саме розташування сприяє покращенню самопочуття та позитивно впливає на органи дихання. Кристалічна чисте та вологе повітря, шум гірської річки Тиси, термальні води позитивно вплинуть на ваше ментальне та фізичне здоров'я. Але не тільки своїми лікувальними властивостями славляться ці місця.В селищі є невеликий бугельний підіймач, довжиною лише в 300 м. Розташований на території санаторію “Шаян”. Для початківців це ідеальний варіант для навчання. Якщо ви давно хотіли вперше стати на лижі чи сноуборд – пологий та невисокий схил підійде ідеально. Для більш досвідчених - можна їздити кататися у Велятино. Там також є підіймач висотою 800 м. Окрім лиж та сноубордів у деяких готелях пропонують в оренду санки, а враховуючи простори навколо, знайти місце для катання буде не складно.

Пилипець. Це село, де збудовано новий гірськолижний курорт, який знаходиться на полонині Боржава, що є гірським масивом в Карпатах. Протікають річки Ріка та Латориця.Сам гірськолижний комплекс сягає близько 500 га і простягається від Пилипця до Подобовця. Рівень сервісу не поступається відомому комплексу Буковель. Комплекс пропонує багато варіантів розміщення, як від економваріанта до преміуму. Підіймач стартують від підніжжя гори Ґемба (1497 м.) та Магура-Жид (1517м.). Загальна протяжність гірськолижної траси на Закарпатті сягає близько 25 км, яка є найбільшою.

Пропонується покататися на лижах, сноуборді, квадроциклах, конях або на санчатах.Розваги знайдуть як досвідчені спортсмени, так і початківці. Багато локацій знаходиться поряд з селом. Наприклад, можна поїхати на водоспад Шипіт. Водоспад занесений до природних чудес України. Відвідати його можна в будь-яку пору року. Часто взимку біля Шипіту проводять фестивалі для молоді.

Вечері після активного дня пропонуємо відпочити в спа або чанах. Готельні комплекси пропонують різноманітні варіанти для своїх гостей. Популярним місцем для відпочинку є Гранд Готель. Цей готель знаходиться недалеко від водоспаду та має спа зону для відпочинку, тренажерний зал, дитяча кімната та більярдна кімната. Цей готель увійшов у топ 100 готелів України. На території можна взяти на прокат лижі чи сноуборди для катання.

Плануючи зимовий відпочинок в Україні в першу чергу зверніть увагу на Закарпаття. Це нові пригоди та емоції, які будуть зігрівати упродовж всього року. Це емоції від підняття на засніжені схили гір, від катання на санчатах, від веселих танців на вулиці, смачної їжі та зігріваючого глінтвейну, від романтичних зустрічей та піших прогулянок по засніженому лісі. Заздалегідь продумайте план маршруту та забронюйте житло. Підготуйте теплий та зручний одяг. І саме головне, залиште всі турботи та роботу і налаштуйтеся на активний зимовий відпочинок.

Відгуки (0)

Ще жодний користувач не залишив жодного відгука. Бажаеш залишити перший відгук?
Додати відгук

Будь завжди в курсі

Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі останніх новин, туристичних локацій, цікавих маршрутів та регіонів від Travel Guide.